ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Ruotsin ensimmäinen adoptio miesparille

vaeltaja2006 • 30.03.2012 12:55 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Googlemaps-kuva heidän tienristeyksestään


QX kertoi eilen miespariskunnasta, joka on adoptoinut vastasyntyneen poikalapsen. Poika on nyt vuoden ikäinen. Perheessä on myös Clara-koira. Pojan uusilla isillä, Martin ja Mathias Brinkillä on maalla Uddevallan ja Göteborgin välillä oma pikku talo. Pojan nimeä ei paljasteta, koska pojan oma asia aikoinaan tulee olemaan se, kertooko hän nimensä lehdistölle. Hän on joka tapauksessa ensimmäinen homoparin saama adoptiolapsi.

Adoptiolapsen hankintaprosessi alkoi vuonna 2008, ja se näytti vaikealta. Samana syksynä tuli elokuva Patrik 1,5, ja alkoi tuntua, että koko maailma nauraa Brinkin pariskunnalle. Mathias sanoo itkeneensä koko filmin ajan, koska hänelle tärkeä asia oli pantu parodia-pakettiin. Toukokuussa 2009 heidät vihittiin avioliittoon, kun sellainen tuli mahdolliseksi. Nyt avautui tie adoptioon. Käytiin Göteborgissa Familjerättsbyråssa, ja siellä virkailijat Lisbeth Davidsson ja Hélène Hansson olivat kuin enkeleitä. Silloin pariskunta asui vielä Göteborgissa, mutta he muuttivat maalle ja uudessa kunnassa adoptiohakemusta ei haluttu edes ottaa vastaan. Mutta ehkä heillä voisi olla sijoituskoti jollekin lapselle. Sieltä tarjottiin 13-vuotiasta poikaa, ja silloin olo alkoi olla samanlaiselta kuin Patrik-elokuvassa.

Keskiviikkona 24. marraskuuta 2010 Martin oli Tukholmassa ja sai tiedon, että nyt on pikkuvauva tarjolla. Siitä se alkoi. Lapsen biologinen äiti oli silloin vielä raskaana, mutta tämä halusi antaa lapsen homoparille, koska hän oli nähnyt ystäviensä keskuudessa, miten vaikeaa lapsen hankkiminen homoparille on. Lapsen äiti tavattiin viranomaisten huoneessa jo viikkoa myöhemmin, ja kymmenen päivää myöhemmin syntyi poikalapsi. Kuusi viikkoa myöhemmin kirjoitettiin adoptiopaperit. Puoli vuotta myöhemmin tuli päätös käräjäoikeudesta. Kun lapsi kasvaa, isät aikovat kertoa, kuka lapsen biologinen äiti on - jos lapsi sitä haluaa.

Brinkin perheessä on nyt elämää: kaksi isää, lapsi, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Ja kanojakin saattaa tulla, ja ehkä sisko perheen pojalle!


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onko tuo googlemaps-kuvan tienviitta haikaraa varten?
  SaintJudy • 30.03.2012 19:48
Ja argumentit kohdallaan ja kantele soi.
  Rokkihomo • 31.03.2012 01:47
Ja sensuuri iski taas kerran, voi voi...
  Riquman1990 • 31.03.2012 12:32
Riquman, kommenttisi oli: On menny maailma sairaaks... Miksi säilyttäisimme tuollaisen turhan huokailun. Huokaile yksinäsi, omaan piikkiin.
  vaeltaja2006 • 31.03.2012 13:23
Olipas taas mahtava lisäys keskusteluun Riqumanilta...
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 03.04.2012 10:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy