ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rovaniemen Seta myönsi tunnustukset tasa-arvoteoista

Sami Mollgren • 27.02.2016 22:05 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Rovaniemen Setan puheenjohtaja Marjo Pernu (keskellä) julkisti tunnustukset lauantaina 27.2 Lappia-talolla Arctic Pride -tapahtuman pääjuhlassa (Kuva: Mikko Kivinen)
Rovaniemen Seta ry on myöntänyt vuoden 2016 lappilainen tasa-arvoteko -kunniamaininnan Lapin yliopiston harjoittelukoulun rehtori Heikki Ervastille ja terveydenhoitaja Seija Holmbergille sekä pakolaisohjaaja Mikko Kellokummulle. Tunnustukset julkistettiin lauantaina 27.2 Lappia-talolla Arctic Pride -tapahtuman pääjuhlassa.

- Ervast ja Holmberg ovat tukeneet ja rohkaisseet työssään ansiokkaasti sukupuoli- ja seksuaali-identiteetiltään moninaisia lapsia sekä nuoria. He ovat lähestyneet HTBLQ-aiheisia teemoja rohkeasti keskustellen ja tarjoten työyhteisölleen aiheeseen liittyvää asiantuntijakoulutusta. Ervastin ja Holmbergin sitoutuminen tasa-arvon edistämistyöhön on jäänyt mieleen niin koulun oppilaille kuin heidän vanhemmilleen, todetaan Rovaniemen Setan perusteluissa.

- Kellokumpu toimii suomen kielen opettajana ja pakolaisohjaajana Suomen Punaisen Ristin Kemijärven yksikössä. Suomen kieltä opettaessaan Kellokumpu on tuonut rohkeasti ja ennakkoluulottomasti esille erilaisia parisuhdemuotoja ja niihin liittyviä merkityksiä. Opetuksessaan Kellokumpu on ottanut parisuhteiden moninaisuuden luontevaksi osaksi suomalaista kulttuuria, ja edistänyt näin tasa-arvoajattelua kotouttamistyössä.

Rovaniemen Seta ry käynnisti vuoden alussa “Vuoden lappilainen tasa-arvoteko” -kampanjan, jonka tavoitteena on edistää seksuaalista- ja sukupuolista tasa-arvoa ja ihmisten hyvinvointia lapissa, sekä löytää ja nostaa esiin näitä yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja, ihmisiä ja tahoja. Järjestön hallitus valitsi tunnustuksen saajat kampanjan kautta saatujen ehdotusten perusteella.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy