ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Rovaniemen Arctic Pride -kulkueessa runsas 300 osallistujaa

Sami Mollgren • 04.03.2017 14:11 • 4 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Arctic Pride -tapahtuman kulkue Rovaniemellä lauantaina 4.3. (kuva: Mikko Kivinen)

Aurinkoisessa talvisäässä Rovaniemellä lauantaina järjestetyssä pride-kulkueessa oli yli kolmesataa osallistujaa.

TULOSSA KUVAGALLERIA

Kulkueen järjestäytyminen alkoi Kansalaistorilla Rovaniemen pääkirjaston edustalla keskipäivällä, ja kulkue oli valmis lähtöön kello 12.30. Kansalaistorilta kulkue eteni Rovakatua ja Koskikatua myöten Lordin aukiolle. Teemana kulkueessa on häät ja sateenkaaren värit.

Kulkueeseen osallistui myös lentopalloliigan joukkue Perungan pojat eli Team Lakkapää, Kanadasta kotoisin olevan vahvistuksen, Chris Vothin johdolla. Avoimesti homo Voth liittyi joukkueen riveihin syksyllä 2016.

Kulkueen jälkeen pitämässään puheessa Voth muistutti, etteivät valitettavasti kaikissa maissa hyväksytä homoseksuaalisuutta tai homoja. Samalla hän kiitti Team Lakkapään / Perungan poikien antamaa mahdollisuutta tulla pelaamaan Suomeen. Oman kaapistatulonsa vuonna 2014 hän kertoi poistaneen painon hartioiltaan.

Hän sanoi, että ammattilaisurheilijoiden kaapistatulot antavat mahdollisuuden muuttaa kulttuuria urheilun piirissä. Hän kehottaa muita urheilijoita tulemaan kaapista ja lähtemään mukaan taistelemaan urheilun homofobiaa vastaan.

Setan tervehdyksen puolestaan esitti Eliisa Alatalo. Hän kertoi esimerkiksi avioliittolain uudistuksen mukanaan tuomista lukuisista parannuksista.

Chris Voth ja edustamansa Team Lakkapää / Perungan pojat osallistuivat Rovaniemen Arctic Priden kulkueeseen lauantaina iltapäivällä (kuva: Mikko Kivinen)
Arctic Pride -kulkue Rovaniemellä (kuva: Mikko Kivinen)
Perungan Pojat / Team Lakkapää mukana kulkueessa (kuva: Mikko Kivinen)
Chris Voth pitämässä puhetta (kuva: Mikko Kivinen)
Setan tervehdys ja Eliisa Alatalo (kuva: Mikko Kivinen)
Perungan Pojat / Team Lakkapää oli mukana pridessa (kuva: Mikko Kivinen)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ihan tarpeellinen tapahtuma, vaikka erikoista että suurin osa näyttää olevan naisia. Eniten miehiä on tuossa Team Lakkapää-ryhmässä, mutta he eivät ilmeisestikään ole homoja. Voisin melkein luulla että kyseessä onkin jokin naisten päivän tapahtuma, kuin homojen.
  Kake 2 (ei rekisteröitynyt) • 04.03.2017 17:56
Ehkäpä nahkamiehet eivät käytä turkiksia..?
  Kake 3 (ei rekisteröitynyt) • 04.03.2017 19:08
Todella hienoa toimintaa Team Lakkapäältä! Juuri tällaista tarvitaan.

www.facebook.com
  JAMPPA • 04.03.2017 20:09
Lapin tunnetuin homomies, Nils Aslak Valkeapää voisi jo olla osin tyytyväinen, jos hän vielä eläisi

www.youtube.com

Hänhän eli elämänsä loppuajat Espoossa.

Kommenttia muokattu: 05.03.2017 klo 13:37
  human • 05.03.2017 13:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy