ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Rovaniemen Arctic Pride kasvaa koko viikon kulttuuritapahtumaksi

Sami Mollgren • 09.02.2016 18:33 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 22.-28. helmikuuta.

Suomen pohjoisin pride-tapahtuma, Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 22.-28. helmikuuta. Arctic Pride toteutetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Samaan aikaan Rovaniemellä järjestetään nyt myös Arctic Design Week.

Viikolla ohjelmistossa nähdään muun muassa Suvi Westin ohjaama dokumentti Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni), transihmisten asemaa käsittelevä seminaari ja moninaisuudesta kertova satutunti. Perjantaina 26.2. avataan Queer - Vinoja kuvia taidenäyttely, ajetaan mikroautoilla jäällä ja nautitaan stand up komiikasta Jamie MacDonaldin ja Joel Hermannin tähdittämänä.

Lauantaina 27.2. järjestään pride-kulkue, ja sen jälkeen ulkorieha. Riehaa vietetään Ounasvaaran hiihtokeskuksessa. Karhumiehet pääsevät Kemijoen rannassa sijaitsevaan arktiseen rantasaunaan. Pääjuhlaa vietetään Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa ja sitä tähdittävät drag-artisti Jukka K, burlesque-ryhmä Midnight Sun Burlesque, oululainen artisti Nelli Milan sekä kansainväliset DJ:t Aamyko Iddiols (Lontoo) ja Tatu V (Madrid).

Sunnuntain Kirjakahvilassa kuullaan Matti Kaarlejärven runonlausuntaa Edit Södergranin ja Timo K. Mukan teksteihin pohjautuvista teoksista. Rovaniemen Seurakunta järjestää Sateenkaarihartauden ja lappilaisia makuja pääsee maistelemaan brunssille.

Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä huipentuu myös kolmen maan koulutushanke Chasing the Rainbow.

Helmikuun 19. päivään asti etsitään myös vuoden lappilaista tasa-arvotekoa. Kyse on Rovaniemen seta ry:n järjestämästä kilpailusta, jonka tavoitteena on nostaa esiin yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja, ihmisiä ja tahoja. Kilpailun tavoitteena on edistää seksuaalista- ja sukupuolista tasa-arvoa ja ihmisten hyvinvointia.

Arctic Pride -tapahtuman järjestää Rovaniemen Seta ry. Vuonna 2015 viikonlopun mittainen tapahtumakokonaisuus keräsi 1 500 kävijää. Tänä vuonna tapahtumia on pitkin viikkoa ja kävijöitä odotetaan yli 2 000.

Nelli Milan
Aamyko Iddiols
Tatu V

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy