ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Rovaniemellä 200 ihmistä kulkueessa, sunnuntain sateenkaarihartaus vaihtoi paikkaa painostuksen vuoksi

Sami Mollgren • 22.02.2014 19:50 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Rovaniemen Arctic Pride järjestetään helmikuussa 2014 toista kertaa. Kuvat ovat vuoden 2013 kulkueesta (kuvat: Arctic Pride)
Rovaniemen Arctic Pride -tapahtumaan kuuluva pride-kulkue kokosi Rovaniemen keskustaan lauantaina noin 200 osallistujaa

Kulkueeseen kokoontuminen ja järjestäytyminen alkoi kello 12.30 pääkirjaston pihalla. Kello 13 jälkeen kulkueen käynnistyi ja eteni Rovaniemen keskustan halki Rovakatua pitkin, määränpäänään Lordi-aukio. Kulkue keräsi poliisin arvion mukaan runsaat 200 osallistujaa. Tapahtuman järjestäjät kertovat, että kulkueessa kuultiin muunmuassa joikua ja lukusia kertoja tasa-aravoisen avioliittolain tarpeesta muistuttava "Tahdon!" -huuto.

Kuvia kulkueesta on www.arcticpride.fi -sivustolla kuvagalleriassa ( www.arcticpride.fi )

Kulkueen määränpäässä järjestettiin kulkueen jälkeen ulkoilmadisco.

Suomen pohjoisinta pride-tapahtumaa vietetään Rovaniemellä 21. - 23. helmikuuta 2014.

Rovaniemen Seta järjestää Arctic Priden nyt toista kertaa. Vuoden 2014 teemana on "ilmaise itseäsi".

Perjantaina kerrottiin, että sunnuntaina järjestettävän sateenkaarihartaus-tilaisuuden paikkaa on vaihdettu painostuksen vuoksi.

Muuta lauantain ohjelmaa

Lauantaina ennen pride-kulkuetta ohjelmassa oli "Arktinen tavis - erot ja äärimmäisyydet - paneeli" Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa.

Iltapäivällä ulkoilmadiscon jälkeen järjestettiin erilaisia työpajoja, joissa aiheena ovat mm. improvisaatioteatteri ja tanssi. Iltapäivällä tapasivat myös nuortenryhmä, naistenryhmä ja trans*ryhmä.

Alkuillasta ohjelmassa oli "Etkot & Lentävän Poron Komediashow" Bull Bar & Grillissä ja 22.00 alkaen Arctic Pride pääjuhla Cafe Tivolissa. Pääjuhlassa nähdään Sheila Greatest Hits -dragshow, ruotsalainen DJ-duo Swedish Dyke Vibes ja DJ BASS.

Sunnuntain sateenkaarihartaus vaihtoi paikkaa painostuksen vuoksi

Arctic Priden viimeisen päivän - sunnuntain - ohjelmaan kuuluva sateenkaarihartaus järjestetään Lähteentien pirtillä (Lähteentie 1) - sunnuntain 23.2. klo 10-11.30.

Alunperin hartaustilaisuus oli määrä järjestää Rovaniemen pääkirkon kryptassa, mutta tilaisuuteen kutsuttu pappi on kokemansa painostuksen tähden halunnut siirtää hartauden pois seurakunnan tiloista.

Lapin kansa kertoo, että kryptan sateenkaarihartaudelle luvannut Rovaniemen kirkkoherra Jouni Riipinen on vastaanottanut useita sähköposteja ja puhelinsoittoja yksittäisiltä sateenkaarihartautta vastustavilta seurakuntalaisilta.

Palautteen mukaan seurakunnan tiloja ei voi käyttää tällaiseen toimintaan, sanoo kirkkoherra Lapin Kansassa.

Perjantaina liikkuneiden tietojen mukaan Rovaniemen seurakunta olisi seurakunnan jäsenistön painostuksen vuoksi kieltänyt tapahtuman järjestämisen tiloissaan, mutta tieto oikaistiin myöhemmin: Rovaniemen seurakunta ei ole kieltänyt hartauden vetävää pappia toimittamasta hartautta tiloissaan.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy