ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Ricky Martin sai Espanjan kansalaisuuden

Lassijuhani • 04.11.2011 19:17 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Espanjan hallitus on myöntänyt puertoricolaiselle laulajalle Ricky Martinille Espanjan kansalaisuuden. Laulaja haki kansalaisuutta voidakseen solmia avioliiton kumppaninsa, taloustieteilijä Carlos Gonzálezin kanssa.

Moncloan palatsista tullun tiedon mukaan Espanjan valtioneuvosto myönsi tänään pääministeri José Luis Zapateron johdolla Ricky Martinille Espanjan kansalaisuuden. Kansalaisuuden sai myös Puerto Ricossa 44 vuotta siten syntynyt näyttelijä Benicio del Toro.

Puerto Ricossa 39 vuotta sitten syntynyt ja Yhdysvalloissa asunut Ricky Martin haki maaliskuussa Espanjan kansalaisuutta vedoten siihen että hänellä on espanjalaisia sukulaisia (Hänen tätinsä asuu maassa.) ja asuinpaikka Espanjassa. Hän on jo kuukausia isännöinyt ystävättärensä Esther Cañadasin omistamaa taloa Madridissa.

Ricky Martin otti tämän askeleen voidakseen solmia avioliiton kumppaninsa Carlos Gonzálezin kanssa. Miehet hoitavat yhdessä laulajan kahta kolmevuotiasta poikaa nimeltään Matteo ja Valentino.

Laulaja, jolla ei ole tapana puhua kumppanistaan julkisuudessa, on kertonut yksityisesti haluavansa mennä naimisiin Espanjassa voidakseen antaa tunnustusta Zapateron hallituksen homojen oikeuksien puolesta tekemälle työlle. Avioliitto olisi toki ollut mahdollinen myös niissä Yhdysvaltain osavaltioissa, jotka tunnustavat homoliitot.

Vuonna 2010 Ricky Martin päätti kertoa julkisesti olevansa homo. Hän teki sen kirjeellä, jossa hän muiden muassa kirjoitti: ”Olen hyväksynyt homoseksuaalisuteni lahjana, jonka elämä minulle antaa. Tunnen itseni siunatuksi sellaisena kuin olen!”

"Living la vida loca"-kappaleen esittäjä kertoi kirjeessään aloittaneensa muutamaa kuukautta aikaisemmin muistelmiensa kirjoittamisen ja tietäneensä tämän auttaneen häntä vapautumaan ”asioista, jotka olivat painaneet häntä jo kauan. Asioita jotka painoivat liikaa.” Hän painotti, että monet hänen rakastamansa ihmiset eivät hyväksyisi häntä, koska ”monet ihmiset tässä maailmassa eivät ole valmiita hyväksymään todellista minääni.” Tämän takia Ricky Martin ei ollut myöntänyt homoseksuaalisuuttaan. ”Se että annoin pelon vangita itseni, oli todellista elämäni sabotointia” Ricky Martin lisää ja painottaa olevansa ”täysin” vastuussa teoistaan ja päätöksistään. Hän ei enää pelkää totuutta itsestään.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämä on upea uutinen. "Olen hyväksynyt homoseksuaalisuuteni lahjana, jonka elämä minulle antaa. Tunnen itseni siunatuksi sellaisena kuin olen!" Tuosta kaikesta olen Ricky Martinin kanssa täysin samaa mieltä.Tunnen sielunveljeyttä häntä kohtaan hänen sanoessaan, että monet ihmiset tässä maailmassa eivät ole valmiita hyväksymään hänen todellista minäänsä ja että hän siksi antoi elämäänsä sabotoiden pelon vangita itseään. Täyden vastuun ottaminen omasta elämästään homoseksuaalina on elämää kohtaan rehtiä ja miehenä ryhdikästä. Se on itsensä ja elämänsä arvostamista, rakastamista ja kunnioittamista. Se on elämää upeasti kantavaa vuorovaikutusta itsensä Elämän kanssa.

Ricky Martinin elämästä kertovan kirjan Minun tarinani luin ensin kirjastosta ja syksyllä hankin sen itselleni. Siitä on tullut minulle, Alan Turingin elämäkerran myötä, yksi rakkaimmista kirjoistani ja niiden kautta tunnen homoseksuaalina miehenä upeaa sielunveljeyttä heitä kumpaakin kohtaan. Katsella elämänmenoa avoimen selkeästi ja rehdisti homoseksuaalina miehenä oman elämänsä parvekkeelta on ylistyslaulu Elämälle. Sitä, kaikesta sydämestäni, toivon mahdollisimman monelle miestä rakastavalle miehelle ja naista rakastavalle naiselle nyt ja tulevaisuudessa.

Onnea elämään Ricky Martinille, Carlos Conzález´ille, Matteolle ja Valentinolle. Minun sydämeni on tulvillaan aurinkoista iloa siitä, että teillä, Matteo ja Valentino, on rakastava isä Ricky ja häntä ja teitä rakastava isän kumppani Carlos. Sydämestäni, mielestäni ja sielustani toivotan iloa, onnea ja terveyttä teidän elämäänne heidän kanssaan!

Onnellinen mies
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 05.11.2011 09:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy