ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rekisteröityneet homoparit voivat saada Kajaanin kirkoissa suhteelleen siunauksen

JuhaniV • 09.06.2010 21:01 • päivitetty: 10.06.2010 22:03 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
10.6.2010
Kainuun radio haastatteli kirkkoherra Oikarista. Hän on hyvin suopea rekisteröityjen parien siunaamiselle. Asiasta oli äänestetty kirkkovaltuustossa. Kahdeksan oli puolesta, kaksi vastusti ja yksi äänesti tyhjää.

YLE/Kajaani uutinen alla olevan linkin kautta. Lukijakommentitkin ovat mielenkiintoisia.

09.06.2010
Kainuun Sanomat kertoo, että Kajaanin seurakunnan kirkoissa on nyt mahdollista rukoilla rekisteröityneitten parien kanssa tai heidän puolestaan.

Luvan parien siunaustilaisuuksien järjestämiseen antoi Kajaanin seurakunnan kirkkoneuvosto. Päätös on linjassa piispainkokouksen tekemän päätöksen kanssa.

Uutisessa korostetaan sitä, ettei siunaus muuta kirkon kantaa avioliitosta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olen tyrmistynyt,että ihan kirkkoherra on sen puolesta.Kyllä tässä pitää erota kirkosta viimeistään syksyllä.
  järkytys (ei rekisteröitynyt) • 15.06.2010 09:11
Karavaani kulkee ja koirat haukkuu tai jotenkin sillei :

Iltasanomat 16.8.2010:

Homoparien rukoushetkistä kantelu - "Raamatussa on kielletty kaikki homoseksuaalisuus"

Kajaanin seurakunnan kesäkuinen päätös rukoilla parisuhteensa rekisteröineiden puolesta on saanut seurakuntalaiset liikkeelle.
Kajaanin kirkkovaltuuston jäsen Maija Laakso on kirjoittanut päätöksestä kantelun ja kerännyt siihen yhteensä noin 80 nimeä.

www.iltasanomat.fi


Ehdottakaamme että Kajaani ottaa uudeksi nimekseen Gayjaani. Samalla voimme kerätä homokolehdin kirkkovaltuuston jäsen Maija Laaksolle sukupuolen korjausta varten. On nimittäin Maijalla melkoisesti munaa kun yrittää pitää meidät pimeällä keskiajalla ihan väkisten.
  Vox Maia, vox diapolus (ei rekisteröitynyt) • 16.08.2010 20:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy