ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Regnbågshelgen: Guldankan 2014 -palkinnon sai Jeanette Östman

vaeltaja2006 • 25.10.2014 22:08 • päivitetty: 25.10.2014 22:34 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Fotograf: Ulf Bjolin
Guldankan2014-palkinnon sai pietarsaarelainen toimittaja Jeanette Östman. Hän on rohkeasti astunut julkisuuteen moninaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta, ennakkoluuloja vastaan. Käytännön toiminnallaan hän on kyseenalaistanut normeja. Palkinnon luovutti hänelle Regnbågsankan-järjestön puheenjohtaja Oscar Ohlis iltajuhlassa Helsingissä lauantaina 25.10.2014.

Jeanette Öhman toimii journalistina. Hän on ollut kirjoittamassa antologiaa "Klar text" vuodelta 2014 ja hän oli järjestämässä Jeppis Prideä syyskesällä 2014. Palkintoperusteluissa mainitaan: Lämpö, yhteistyökyky ja määrätietoisuus säteilevät kaikesta mihin hän ryhtyy. Yksi hänen palkitsemistaan ehdottanut henkilö kuvaa häntä näin: "Hän on hieno esikuva ja hän osoittaa, että on mahdollista elää avoimesti myös sellaisessa ympäristössä, jossa arvostukset ovat hyvin konservatiivisia".

Guldankan-palkinto jaetaan merkittävästä työstä moninaisuuden, ihmisoikeuksien, ennakkoluulojen vähentämisen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta erityisesti ruotsinkielisessä Suomessa.Jeanette Östman tilldelas Guldankan 2014

För ett modigt engagemang i offentligheten för mångfald, mänskliga rättigheter, fördomsfrihet och för att genom konkret handling ha satt normer i gungning belönas Jeanette Östman av föreningen Regnbågsankan rf med priset "Guldankan 2014." Priset delades ut av föreningens ordförande Oscar Ohlis under Regnbågshelgens fest på Adams i Helsingfors på lördag kväll 25.10.

Vinnaren valdes av föreningens styrelse på basen av allmänhetens nomineringar.

Genom priset vill vi lyfta fram Jeanettes journalistiska karriär, antologin Klartext, engagemanget i Jeppis Pride 2014 samt den värme, samarbetsförmåga och målmedvetenhet Jeanette utstrålar i allt hon gör. Hon har förutom engagemanget inom hbtiq-rörelsen jobbat för jämlikhet genom feministiskt självförsvar och delat med sig av personliga erfarenheter av utanförsskap och orättvisa i samhället.

En av dem som nominerade Jeanette Östman skrev följande: "Hon är en fin förebild och visar att det går att leva öppet även i landskap med betydligt konservativare värderingar."


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Grattis Jeanette!
  martin • 26.10.2014 21:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy