ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Ravintolamuseon ystävänpäivänä 2017 aukeavassa näyttelyssä myös sateenkaarinäkökulma

Sami Mollgren • 14.11.2016 18:28 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Hotelli- ja ravintolamuseossa avataan ystävänpäivänä 14.2.2017 näyttely Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä jossa myös sateenkaarikansan ravintolahistoria pääsee esiin.

Esimakua tulevasta näyttelystä on luettavissa parin artikkelin verran museon blogissa. Tanssi on ihmisoikeus! esittelee pähkinänkuoressa kertomuksen siitä, miten seksuaalivähemmistöihin kuuluvat pääsivät yksityiskotien kätköistä viettämään tanssien iltaa aluksi ravintoloiden yksityistilaisuuksiin ja myöhemmin joka ilta auki oleviin illanviettopaikkoihin. Hansan lautasliina - Ravintolarakkautta salanimillä puolestaan kertoo homomiesten seuraelämästä ravintoloissa. Molemmat tekstit pohjautuvat Ravintolamuseon tilaamaan Kati Mustolan Tuhannen kapakan kautta -tutkimusartikkeliin. Ennen näyttelyn aukeamista on luettavaksi tulossa vielä yksi artikkeli.

Hotelli- ja ravintolamuseon juhlavuoden 2017 Nautinnon nälkä -näyttelyn kummi on kansanedustaja, näyttelijä Jani Toivola.

Näyttelyä varten kerättiin syksyllä 2015 yleisöltä ravintolamuistoja, kuten tekstiä, valokuvia, ravintoloiden ruokalistoja ja mainosmateriaalia.

Tietoa ja elämyksiä toimialan ammattilaisille ja ruokakulttuurin harrastajille tarjoava Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo. Vuodesta 1971 toiminut museo sijaitsee nykyään Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ensi vuoden Ystävänpäiväksi myös Kansallinen audiovisuaalinen arkisto eli Kavi on tehnyt nettiäänestyksen, jossa suomalaiset voivat valita lempielokuviaan. 3 suosituinta leffaa esitetään ystävänpäivänä 14.2. elokuvateatteri Orionissa (ja lisäksi myös 18.2., kaksin aina komeampi -tyyliin).

Äänestämään pääset kavi.fi

Mukana ehdokkaissa on ainakin 2 hlbt-teemaistakin elokuvaa.

Kommenttia muokattu: 14.11.2016 klo 21:50
  human • 14.11.2016 21:34
Mahtaakohan missään olla säilynyt historiatietoja niistä suomalaisista hlbt-ihmisisstä, jotka ehtivät käydä myös esim. Berliinin 1900-luvun alun hlbt-ravintoloissa; tai Ranskassaa, Hollannissa, Tanskassa, jopa Britanniassa.

Gay-baarien historiaa en.wikipedia.org
(tuon suomenkieliseen versioon voisi panna lisääkin tietoja, eritoten historian osalta fi.wikipedia.org )

Kommenttia muokattu: 14.11.2016 klo 21:47
  human • 14.11.2016 21:45
Hulivilipojan blogin sarjakeromus Homohistoriallinen Helsinkin 1 -12 paneutuu myös hyvin uutisen asiaan hulivilipoika.blogspot.fi
  human • 14.11.2016 23:57
Tanssi -artikkeliin tällaisia kommentteja:

Malminrinteessä sijainneen Luccin tanssien järjestäjä ei tietojeni mukaan ollut Sirkka/Psyke, vaan yksityinen homomies. Ravintola oli toisessa kerroksessa. Tila on muutettu asunnoiksi, ja jäljellä on vain ravintolan rappuun johtanut ulko-ovi.

Setan disko Polilla toimi osan aikaa kahtena iltana viikossa, torstaina ja lauantaina.

Ravintola Gambrinin osti Ravintola Oy Afrodite, jonka pääomistajia tuolloin olivat Seta-säätiö ja Tuomo Isotalo, ravintola-alan ammattilainen. Seta ei ole koskaan ollut omistajana eikä siis ole perustanut ravintolaa.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 15.11.2016 01:04
Ravintoal Luccista kertoo aikalaislähde, Hymy lehti, jota Vaeltaja siteeraa täällä: ranneliike.net
"Sisälle pääsivät vain ne harvat, joilla oli esittää ovikerberokselle harvinaislaatuinen kutsukortti. Tuo kutsukortti oli postisiirron maksukortin kantaosa, jonka toisella puolellla mainittiin tilin n:o 9603 omistaja, Keskusteluseura Psyke ja toiselle puolelle oli leimattu ravintola Luccin nimi ja osoite Malminrinne 4."
Sirkka ei ollut tuolloin vielä mukana, hän tuli vasta 70-luvun puolella. Mutta samaa jatkumoa nuo tanssit ovat, vasta myöhemmin niitä alettiin kutsua Sirkan tansseiksi, kun Sirkka niissä enännöi.
Tanssi-illat Vanhalla Polilla olivat torstai ja sunnuntai. Sunnuntai on unohtunut tekstistäni. Mutta ei meille kakkosluokan kansalaisille lauantai-iltoja annettu opiskelijaraflasta, silloin bailasivat heterot.

Kommenttia muokattu: 19.01.2017 klo 18:08
  Kati Mustola • 19.01.2017 18:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy