ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Queer Palm -palkinto Cannesiin

vaeltaja2006 • 10.05.2010 08:38 • päivitetty: 23.05.2010 10:47 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
23.5.2010

Voittaja on valittu: Kaboom (Gregg Araki)

10.5.2010

Joukko riippumattomia elokuvantekijöitä perusti Cannesin filmifestivaaleille erityisen gay-elokuvapalkinnon. Palkinnon nimeksi tuli Queer Palm. Palkintoa pääsevät tavoittelemaan elokuvat, jotka erityisellä ja koskettavalla tavalla käsittelevät HLBTI-teemoja. Palkinto on vain epäviralllinen, mutta palkinnonsaajan valitsee virallinen Cannes-jury.

Kilpailun suojelijoina ovat ranskalaiset ohjaajat Olivier Ducasstel ja Jacques Matineau. Palkinnonsaaja ilmoitetaan 22. toukokuuta 2010. Innoittajana tähän palkintoon ovat olleet Berliinin Teddy (vuodesta 1987 alkaen) ja Venetsian Queer Lion (2007 alkaen).

Cannesin filmijuhlat on maailmanlaajuisesti yksi merkittävimmistä filmijuhlista. Ne kuuluvat ns. A-festivaalien luokkaan. Ne järjestettiin ensimmäisen kerran 1946 ranskalaisessa Côte d'Azurissa. Tänä vuonna ne pidetään 12.-23. toukokuuta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy