ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Puolustusvoimat: Prideen osallistuminen virka-asussa sopii sittenkin

Sami Mollgren • 06.07.2016 18:14 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Helsinki Pride -paraati järjestettiin lauantaina 2. heinäkuuta.
Puolustusvoimien viestintäjohtaja Jan Engström kertoo keskiviikkona, että pride-kulkueeseen osallistuminen virka-asussa on oman harkinnan varassa. Aiemmin annetun lausunnon mukaan pride-kulkueeseen osallistuminen virkapuvussa ei olisi suotavaa.

Viestintäjohtajan kommentista on kertonut STT.

Engströmin mukaan aiemmin ilmaistu kielteinen kanta perustui tulkintaan siitä, että pride olisi mielenosoitus. Hän pitää tiistaista lausuntoa "tarpeettomana tieukkana". Esimerkiksi poliisi on kirjannut pride-tapahtuman yleisötapahtumaksi.

Engström sanoo sotilaspuvun olevan virkatehtävissä käytettävä virkapuku, ei vapaa-ajan vaate. Sotilaspukua saa käyttää häiden ja hautajaisten kaltaisissa perhetapahtumissa. Engström katsoo olleen ylikersantin henkilökohtainen valinta osallistua pride-kulkueeseen virkapuvussa.

Engströmin mukaan Puolustusvoimilla ei ole virallista kantaa pride-tapahtumaan. Hän myös toteaa, että viranomaisena Puolustusvoimien täytyy pysyä puolueettomana. MTV:lle hän sanoo, että "varusmiespalvelus on yksi tasa-arvoisimmista ympäristöistä".

- Siellä ei ole väliä, mitä sukupuolta, etnistä taustaa, ihonväriä tai seksuaalista suuntaa edustaa. Mielestäni nämä ovat asioita, joita ei edes pidä nostaa esiin varusmiespalveluksessa, vaan kaikki toimivat tasa-arvoisella lähtökohdalla, sanoo Engström.

Keskustelu käynnistyi, kun Puolustusoimien pääesikunnan viestintäosaston tiedottaja kommentoi YleX-radiokanavalle sähköpostissa kielteiseen sävyyn puolustusvoimissa työskentelevän ylikersantti Juho Pylvänäisen esiintymistä merivoimien sotilaspuvussa lauantaina Helsingissä järjestetyssä pride-paraatissa.

Aiempaa lausuntoa kommentoi monien tahojen muassa Varusmiesliiton puheenjohtaja Rami Laitila. Hänestä puolustusvoimien viestinnässä pitäisi näkyä se, että Puolustusvoimat on sitoutunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikilla toimintansa tasoilla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnittelut puolustusvoimille järkiintulosta!

Olisihan se pahasti ristiriitaista että puolustusvoimat voi olla esillä Erämessuilla, mutta ei muka Pridessä vai kuuluuko metsästys puolustusvoimien säädettyihin tehtäviin? ruotuvaki.fi

tai maatalousnäyttelyssä maavoimat.fi

tai nuorten innovaatiopäivillä www.uusiteknologia.fi

tai Jukolan viestissä, mutta muka ei EuroGames-urheilutapahtumaankin liittyvässä juhlakulkueessa www.upmbiofore.fi

tai partiolaistoiminnassa roihu2016.fi

jne.
  human • 06.07.2016 19:07
Sivistyneissä maissa mm. poliisi, palontorjunta ja ensiapuyksiköt osallistuvat virka-asuissaan ja huom: virka-autoissaan Pride-kulkueisiin.

Fiksut pääministeritkin bailaavat Pride-kulkueissa.

Mutta, suomihan on semmoinen köyhtyvä kehitysmaa.
  ryysyranta (ei rekisteröitynyt) • 07.07.2016 01:23
Olen tässä kirjoitellut jo päiväkausia Facebookin/twitterin aihetta koskevaan threadiin, mutta sanonpa nyt sanaseni täälläkin:

Loistava veto Juho!
Ensi vuonna me kaikki PV:läiset, nykyiset ja entiset Prideen muiden sivistysvaltioiden tapaan!!!
Jos vaan olisin tiennyt, olisin tullut (nimim. maastopuku ja varustevyö kaapissa odottamassa (hih!).
Tosin olin mieheni kanssa rantasaunassa Lappeenrannassa tapahtumahetkellä. Olisi voinut olla pahempikin paikka.

Kommenttia muokattu: 07.07.2016 klo 22:07
  Pete • 07.07.2016 22:05
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy