ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Prideen sotilaspuvussa osallistunut ylikersantti herätti keskustelun puolustusvoimien hlbti-asenteista

Sami Mollgren • 06.07.2016 13:50 • 4 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Helsinki Pride -paraati järjestettiin lauantaina 2. heinäkuuta.
Puolustusoimien pääesikunnan viestintäosaston tiedottaja kommentoi YleX-radiokanavalle sähköpostissa kielteiseen sävyyn puolustusvoimissa työskentelevän ylikersantti Juho Pylvänäisen esiintymistä sotilaspuvussa lauantaina Helsingissä järjestetyssä pride-paraatissa.

YleX-radiokanavalle Pylvänäinen kertoi halunneensa olla myönteisenä esimerkkinä ja vastaiskuna armeijan hänen mielestään homoja syrjivälle kulttuurille. Virkapuvussaan marssinut Pylvänäinen katsoo, että puolustusvoimien tehtäviin kuuluu ihmisoikeuksien puolustaminen. YleX:n mukaan hänestä prideen osallistumisella viestiettäisiin valmiutta puolustamaan jokaisen ihmisen oikeutta ihmisarvoiseen elämään.

- Emme näe tarkoituksenmukaisena ja suotavana, että yksittäinen sotilas esiintyisi sotilaspuvussa vapaa-ajalla vastaavanlaisissa tilaisuuksissa, koska silloin sen perusteella sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan vastaavalla tavalla kuvaa puolustusvoimista, tiedottaja Henrik Gahmbergin YleX:lle lähettämässä sähköpostissa todetaan.

Tiedottaja kertoi YleX:lle, ettei asiaa voida kommentoida tarkemmin vastaavan henkilöstön loman vuoksi.

Puolustusvoimien verkkosivuilla olevan ohjeen mukaan sotilaspukua ei saa käyttää puoluepoliittisen toiminnan, vaalimainonnan tai mielenosoituksen yhteydessä. YleX:n mukaan Pride on määritelty juhlakulkueeksi, joten virkapuvun käytön kielto ei koske tapahtumaa.

Varusmiesliitto ihmettelee pääesikunnan suhtautumista.

Helsingin Sanomat kertoo, että Varusmiesliiton puheenjohtaja Rami Laitilan mielestä puolustusvoimien viestinnässä pitäisi näkyä se, että Puolustusvoimat on sitoutunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikilla toimintansa tasoilla.

- Eilinen kannanotto on Puolustusvoimilta kummallista nieleskelyä asiassa, jossa linjan pitäisi olla aivan selvä. Ei ole ihme, että yhdenvertaisuus seksuaalivähemmistöjä kohtaan ei etene kasarmeilla, jos Puolustusvoimat ei edes julkisesti ole sujut asian kanssa, Laitila sanoo varusmiesliiton tiedotteessa.

Varusmiesliitto ry on suomalaisten varusmiesten ja siviilipalvelusmiesten valtakunnallinen edunvalvontajärjestö. Liitto on itsenäinen, Puolustusvoimista erillään toimiva sekä uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys.

Esimerkiksi Ruotsissa puolustusvoimat osallistuu poliisin ja monien muiden kanssa virallisina tahoina pride-kulkueisiin.

Pylvänäinen ja aiemmin julkisuudessa puolustusvoimien pride-osallistumisesta puhunut James Mashiri vaativat blogikirjoituksessaan, että Puolustusvoimien on aika päivittää tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa ja tekonsa vastaamaan nykyaikaa. Palveluksen tulee olla turvallista kaikille. Monimuotoisuutta murentava syrjivä ja homoläppää viljelevä ”armeijakulttuuri” ei normeilla taltu tai muutu. Siihen tarvitaan tekoja. Ei arjen sankareiden yksittäistä rohkeutta, vaan myös koko organisaation sitoutumista.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
IS: Puolustusvoimien tulkinta muuttui päivässä: Virkapuvussa saakin osallistua Prideen

www.iltasanomat.fi
  Zephyr • 06.07.2016 16:12
Olisihan se pahasti ristiriitaista että puolustusvoimat voi olla esillä Erämessuilla, mutta ei muka Pridessä vai kuuluuko metsästys puolustusvoimien säädettyihin tehtäviin? ruotuvaki.fi

tai maatalousnäyttelyssä maavoimat.fi

tai nuorten innovaatiopäivillä www.uusiteknologia.fi

tai Jukolan viestissä, mutta muka ei EuroGames-urheilutapahtumaankin liittyvässä juhlakulkueessa www.upmbiofore.fi

tai partiolaistoiminnassa roihu2016.fi

jne.

Kommenttia muokattu: 06.07.2016 klo 19:06
  human • 06.07.2016 17:45
Kuva on keskiviikkona tulille saadussa neljännessä gallerassa ( ranneliike.net ).
  smo • 06.07.2016 18:24
Mielenosoituksia ja poliittisia marssejahan nuo ovat olleet aina, rehellisesti sanottuna. Eihän noita banderolleja ja plakaatteja juuri muuten voi selittää. Eli kielletty teko tuossa virka-asussa ainakin jos ohjesääntöä uskalletaan vielä pv:ssa lukea.
  Kerran mukana ollut (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2016 19:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy