ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Puolaan tulossa laki rekisteröidyistä parisuhteista

Lassijuhani • 04.09.2012 19:42 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Puolan hallitusvastuussa oleva keskustaoikeistolainen puolue Platforma Obywatelska (PO) on kertonut esittävänsä homoparien parisuhteiden rekisteröinnin sallivaa lakia. Se on edistysaskel homojen oikeuksille Puolassa, vaikka siinä ei toteudu tasa-arvoinen avioliitto. Vanhoilliset piirit vastustavat lakiesitystä voimakkaasti.

Lakia vastustava oikeusministeri Jaroslaw Gowin ja taantumuksellisen Laki & Oikeus-puolueen jäsenet väittävät rekisteröityjen parisuhteiden heikentävän avioliittoinstituutiota.

Kansanedustaja, PO:hon lukeutuva Aurtur Dunin kertoi Puolan radiolle, ettei suunnitelmissa ole tasa-arvoinen avioliitto ja verolakien saattaminen samanarvoisiksi homopareille on myös suljettu pois. Duninin mukaan lakiehdotus on ”sangen vanhoillinen”, eikä sen tavoitteena ole laillistaa homoavioliittoja. Homoparit eivät myöskään saa adoptio-oikeutta.

Puolan perustuslain 18 pykälä määrittelee avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi.

Pawel Kowalski Mazoviasta totesi: ”En ymmärrä, miksei kaksi ihmistä saa mennä naimisiin keskenään ja viettää onnellista elämää joutumatta poliittisen kiistelyn kohteeksi. Rekisteröidyt parisuhteet sopivat tietylle ihmisryhmälle, mutta avioliitto on vaihtoehto muille – ja meidän pitäisi voida valita se, joka on meille paras Puolan homoseksuaalisina kansalaisina.”


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy