ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pride-viikko Hampurissa ja Tukholmassa

vaeltaja2006 • 30.07.2014 08:30 UUTISET: PRIDE

Hampurin massiivinen raatihuone, tänään klo 11 nousi sateenkaarilippu salkoon. (kuva Jaron P.)
Lähialueella, Hampurissa ja Tukholmassa on menossa pride-viikko. Hampurin CSD-paraati lauantaina on yksi Keski-Euroopan suuria paraaateja. Tukholman pride-paraati lauantaina on Skandinavian suurin.Hampurissa suuri katujuhla

Hampurissa pride-viikon kohokohtana tänään on sateenkaarilipun nosto raatihuoneella. Perjantaista sunnuntaihin raatihuoneen vierellä, Pikku-Alster -järven rannassa, on suuri katujuhla. Musiikkipitoinen ohjelma jatkuu puoleen yöhön.

Hampurin CSD-paraati lähtee St. Georgen kaupunginosasta, kiertää Alsterin ja päättyy katujuhla-paikalle. Ensimmäinen paraati pidettiin vuonna 1980, 34 vuotta sitten. Tänä vuonna paraatin poliittinen sanoma ulottuu myös ulkomaille, kun muistetaan Ugandaa ja Venäjää.

Hampurin paraatiin odotetaan 10 000 "valio"-osanottajaa ja yli 100 000 katsojaa. Vertailun vuoksi: Helsinki Priden "jokamiehen" kulkueeseen osallistui tänä kesänä 20 000 marssijaa.


Tukholmassa pride-talo ja pride-puisto

Tukholmassa pride-viikko alkoi viime viikonloppuna. Koko tämän viikon on auki pride-talo. Se sijaitsee Sergelin torin Kulttuuritalossa ja kaupunginteatterissa. Ohjelmassa on monelaista kulttuuria ja yhteiskunnallisia keskusteluja. Ohjelma on niin laaja, että se muistuttaa jonkin suuren kansainvälisen kongressin ohjelmaa. Pride-puisto on Olympiastadionin vieressä ja siellä on tarjolla laaja musiikkitarjonta. Pride-puisto avautuu tänään keskiviikkona.

Tukholman pride-paraati on lauantaina. Se lähtee liikkeelle Södermalmin kaupunginosasta ja etenee läpi keskustan pride-puistoon olympiastadionin kupeeseen. Tukholmassa on kaksi kertaa järjestetty Europride: vuosina 1998 ja 2008.

Tukholman pride-paraatin reitti lauantaina
Hampurin CSD-paraatin reitti, liikkeellä lauantaina.
Hampurin Pride-house (kuva Jaron P.)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy