ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
vapaa-aika & koti -keskustelu

Pop-Corn

Sami Mollgren • 15.04.2002 12:52 RUOKA- JA DRINKKIRESEPTIT
Pop-Corn - paahtomaissi - paukkumaissi - popparit ovat oivallista tarjottavaa illanistujaisissa ja ihan muutenkin... Parasta kyseisessä herkussa on se, että pelkästään suola riittää mausteeksi.

Klassinen tapa valmistaa pop-cornia on laittaa kattilaan runsaasti öljyä (tai voita) kuumenemaan ja sinne yksi jyvä ilmaisemaan, koska öljy on kyllin kuumaa. Toki pitää muistaa laittaa kansi päälle. Kun koejyvä poksahtaa, niin sitten on aika laittaa lisää jyviä kattilaan. Sen jälkeen kansi päälle ja odottelemaan poksumisen alkua. Samalla hellaa kannattaa laittaa pykälän verran pienemmälle.

Aina välillä kannattaa patalappujen avulla ravistaa kattilaa, jotta poksahtamattomat jyvät päätyvät pohjalle. Tässä kohtaa kannattaa pitää tiukasti kantta kiinni. Kuuma räiskähtelevä öljy polttaa ilkeästi. Kun jyvät ovat poksahdelleet, niin on aika kaataa popparit tarjoiluastiaan ja ripotella päälle suolaa oman maun mukaan. Poppareita voi maustaa muillakin tavoin. Siitä jäljempänä.

Nykyään pop-cornia saa myös mikroaaltouunissa valmistettavina. Pussi laitetaan mikroon sellaisenaan, öljy ja mausteet ovat valmiina pussissa. Parissa minuutissa mikrosta saa herkullista natusteltavaa.

Maustamista

Vaikka popparit ovat loistavia sellaisenaan, voi niitäkin viritellä paremman makuisiksi. Vaihtoehtoja on monia. Chilijauhe, paprikarouhe, sitruunapippuri, mustapippuri, valkopippuri, punapippuri, viherpippuri ja moni muu mauste toimii loistavasti.

Ja toki pop-cornista saa makeaakin mussutettavaa. Tomusokeria, kaakaojauhetta tai vanilliinisokeria voi käyttää myös. Tällöin suola on syytä jättää pois. Eikä mikrovalmista pop-cornia kannata käyttää ollenkaan.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 

Katso myös nämä:

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy