ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pirkanmaan pride huipentuu lauantaina 6.6. pride-kulkueeseen ja päätapahtumaan

Sami Mollgren • 25.05.2015 07:51 • päivitetty: 06.06.2015 11:51 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pirkanmaan pride 2015 järjestetään Tampereella kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Pride-viikko käynnistyy maanantaina 1.6. englanninkielisellä sateenkaari-illalla. Tiistaina on vuorossa trans-aiheita: Sukupuolen moninaisuus, itsemäärittelyn oikeus ja sensitiivinen kohtaaminen sekä Transkahvila. Keskiviikkona kokoontuu nuorten ryhmä ja järjestetään runotilaisuus.

Torstaina on määrä järjstää ennakkoilmoittautumisen vaativa "Ihan syvältä" -otsikon alla iloinen anaaliseksityöpaja, jossa perehdytään mm. anaalin anatomiaan ja seikkoihin, jotka tekevät anaaliyhdynnästä sekä nautinnollisempaa että turvallisempaa. Samana iltana järjestetään Malkuksen ja Sinuiksi -hankkeen voimin Raamatulla päähän -paneeli, jossa aiheena on vastakkainasettelu.

Perjantaina järjestetään CHECKPOINT 2.0 Hiv-pikatestaus, avoin pulinatori ja ennakkoilmoittautumisen vaativa sinkkutapaaminen.

Lauantaina on luvassa myös normikriittinen näyttelykierros Werstaalla, sateenkaariperhetapaaminen, sateenkaarimessu ja sateenkaariteatteria.

Tapahtuma huipentuu lauantai-iltapäivänä 6.6. järjestettävään Tullikamarinaukiolta käynnistyvään ja Laikunlavalle suuntaavaan pride-kulkueeseen, Laikunlavalla järjestettävään päätapahtumaan. Päätapahtumassa on virallisten tervehdyksien ja Pirkanmaan Setan draamaryhmän näytelmäpalan lisäksi myös yhteisöllisiä ja osallistavia osioita, kuten kimppajumppa ja sateenkaariyhteislauluja.

Pride-viikon ohjelmaan kuuluu myös kahdet leimarit YO-talolla: perjantain retroLeimarit yläkerrassa Vintillä sekä lauantain PrideLeimarit koko talossa. Myös Tampereen homobaarin Mixein luvataan olevan perjantaina ja lauantaina mukana pride-humussa.

Tapahtuman järjestää Pirkanmaan Seta ja sen kanssa ovat yhteistyössä esimerkiksi Amnesty, Annikki-OFF, Hiv-tukikeskus, Kehitysvammaisten tukiliiton Mahti-hanke, SPR:n Hämeen piiri, Malkus ry, Tampereen Rasmus, Tamy, Tampereen Sateenkaariperheet, Mixei ja Werstas. Näiden lisäksi mukana on myös Sinuiksi-hanke, joka kiertää kesän aikana useimmissa pride-tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Pirkanmaan priden teemana on "Yhdessä olemme enemmän - leimaudu yhdenvertaiseksi".

***

Heinäkuussa 16.7. - 19.7. Tampereella järjestetään myös pride-henkinen "Tamepere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali". Sen järjestää Tampere Pride ry.

Pääjuhlassa luvataan nähtäväksi katkelmia tulevan syksyn näytelmästä Romeot ja Juliat - Tähtien merkitsemät lapset, kun Pirkanmaan Setan Draamaryhmä tulkitsee kokemuksia vihasta ja rakkaudesta.
Päätapahtuman juontajina ovat Minna Kivelä (kuvassa) ja Gekko (kuva: Pirkanmaan Seta)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Yksi uutinen marssista löytyi Ylen sivustolta

yle.fi
  Havainnoija • 06.06.2015 17:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy