ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Paavi transihmisiä vastaan

vaeltaja2006 • 23.12.2008 22:08 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Paavi on taas puhunut ja tällä kertaa hän on ilmoittanut olevansa sukupuolenkorjauksia ja homoavioliittoja vastaan.Italian homojärjestöt pelkäävät rajua huononemista Italian sosiaalisessa ilmapiirissä.

Maanantaina oli Sala Clementiaan apostoliseen palatsiin kokoontunut suuri joukko arvohenkilöitä. Joulupuheessa paavi tervehti kardinaaleja, piispoja ja prelaatteja eli "koko perhettä". Esitelmän aiheena oli perhe. Paavin mukaan ei ole mitään metafysiikkaa, että kirkko puhuu miehestä ja naisesta ja ihmisen todellisesta luonteesta. Ihmisen on kunnoitettava luomistyötä. Miehen ja naisen elinikäinen suhde on luomisen sakramentti. Muut yhdessäelämisen muodot on torjuttava.

Paavi toisteli jatkuvasti ajatusta ihmisestä luomistyön tuloksena. Mutta ihminen on alkanut elää vastoin luomistyötä. Vain Jumala voi päättää, kuka on mies ja kuka nainen. Mutta nyt ihmiset ovat ottaneet siinä asiassa päätösvallan. Ihmisen on kuunneltava luomistyön ääntä ja täytyy ymmärtää miehen ja naisen rooli. Kaikki muu johtaa ihmisen tuhoutumiseen ja Jumalan aikaansaannoksen tuhoutumiseen.

Homojärjestö Arcigayn puheenjohtaja Aurelio Mancuso on eri mieltä. Luonnolla on muitakin vastauksia, hän sanoo. Hän on huolissaan kirkon harjoittamasta syrjinnästä. Viime vuosi oli jo huono homoille ja lesboille. Heidän kimppuunsa on yhä enemmän hyökätty, ja homojärjestöt ovat joutuneet puolustusasemin. Jos tässä tilanteessa paavi esittää, että homoseksuaalisuus on luonnotonta, se on poliittinen viesti. Paavi asettuu samaan riviin Berlusconin kanssa ja ihmisoikeusasioissa uinuvien vasemmisto-opposition edustajien kanssa.

Paavi jatkaa, että sademetsät kaipaavat suojelua, mutta niin myös ihmiset luomistyön tuloksena. Kirkon on suojeltava ihmisiä tuhoutumiselta.
(Spiegel)

Asiasta myös tässä uskonto-ketjussa
ranneliike.net


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hän on toistanut tätä teemaa muodossa jos toisessa huomattavan pitkään. Jokin katolisella kirkolla on pahasti pielessä. Kirkolla on aikaa käydä sateenkaari-ihmisten kimppuun tällä intensiteetillä ja samaan aikaan maailmassa käydään mittavia sotia, joihin Vatikaani ei paljoakaan ota kantaa. Ei tässä nyt kaikki ole kohdallaan. Minulle tuo on osoitus paniikkikäyttäytymisestä ja kirkon vaikutusvallan vähenemisen pelosta.
  JuhaniV • 23.12.2008 23:39
Tylsää. Täytyy jättää paavin joulutervehdys seuraamatta tänä jouluyönä, kun on vaan niin not my club juuri nyt, ikävä kyllä.
  Rokkihomo • 24.12.2008 07:03
Paavi tuomitsi gender-teorian. Sen lisäksi hän esitti, että maailman suojelemisessa ei riitä, että suojellaan sademetsiä. Maailmaa pitää suojella myös homoilta.

Lehdissä on kovaa kritiikkiä paavin puheita vastaan. Spiegel-onlinessä paavikriitikko sanoo, että homoseksuaalien historia kristikunnassa on katkeraa historiaa. Puolitoista vuosituhatta homoja on poltettu paavien käskystä.
  vaeltaja2006 • 24.12.2008 10:04
Pelle mikä pelle.

t. Kari
  Vikkari • 24.12.2008 11:19
Rakkaat ihmiset, kiinnittäkää tässä kohtaa huomiota kirkon VALTAVAAN ristiriitaisuuteen: julistetaan sanomaa AUTTAMISESTA, PELASTAMISESTA ja samaan aikaan
vauhkotaan, miten sairasta ihmisten erilaisuus on... Ja tehdään heidän elämästään vaikeampaa.

On pelottavaa, jos he eivät itse näe mitään ristiriitaisuutta ajamissaan asioissa...

MUTTA: Hyvää joulua & rakkautta- ja TASA-ARVOA kaikille! Voimia ensi vuodeksikin.

Ja jos joulua ei ihan sen vetten päällä kipittelevän ukon takia juhli, niin kertokaa silti läheisillenne, että välitätte ;)
  red batwoman • 24.12.2008 12:54
Onkohan toi kirkko sen takia niin homovastainen paikka kun siellä on niin paljon töissä kaappihomoja...?
Toi selibaatti katolisessa kirkossa on aivan kuin homoja varten luotu. Pakopaikaksi epämielyttävyyksiä "normimaailmassa"
Ei ihme et noi ukkelit ottaa pultteja

mikä syyllisyys siitä mahtaakaan tulla kun unelmoi syntisistä luonnottomuuksista. Pyytelee jumalalta kaksin verroin anteeksi ja siinäpä vasta otollinen alku hartaalle uralle

Ja sitten ne kiusaa ihmisiä. Aiaiai.
  Neolaama • 24.12.2008 23:18
Vikkari kirjoitti: "Pelle mikä pelle.

t. Kari"

Ei ole hölmö se, joka myy, vaan se, joka ostaa.
Pitäisiköhän katolilaisen kirkon edessä demottaa sateenkaarilippujen kanssa? Viime kesänähän siellä käytiin ohimennen, kulkue meni Kaivopuistoon vaikka mielenkiintoisempi kohde olisi ollut ihan reitin varrella.

Minulla on ollut sellainen "pyhyyden" kunnioittamisen periaate, ettei mielenilmauksia kirkossa, laittomiahan ne ovatkin, mutta kun kuuntelin viimeisen jakson sarjasta "Epäkorrektia, Enbuske!" en ole niinkään varma. Emme mekään säästy paavin mielenilmauksilta vaikka jo Lalli aikoinaan teki selväksi mitä täällä niistä ajatellaan.
  Pora-liike • 25.12.2008 06:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy