ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Olympiaurheilija tuli kaapista

29.05.2014 01:31 UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Sotshin talviolympialaissa Kanadaa ohjaskelkkailussa edustanut John Fennell, 19, tuli kaapista The Calgary Herald -lehden haastattelussa juuri 19-vuotissyntymäpäivänsä alla. Fennell kuvailee kaapissa elämistä ”tukehduttavaksi”.

- ”Se on sellaista ’ketkä kaikki tietävät’ –pelin pelaamista. Täytyy esittää super-machoa roolia ja varoa näyttämästä mitään sellaista, mistä joku voisi päästä jyvälle. Se on kaiken kuluttavaa vainoharhaisuutta”, Fennell kertoo The Calgary Heraldin haastattelussa.

John Fennell kertoo myös olleensa hieman järkyttynyt johtajuuden puutteesta Sotshissa, jossa olivat voimassa Venäjän ns. homopropagandalait. Hän muistuttaa, että kisoihin osallistui ei-heteroja naisia, mutta ei yhtään avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvaa miesurheilijaa, vaikka Fennell sanoo tietävänsä, että heitäkin on täytynyt olla mukana näissä olympiakisoissa. Hän ei halua olla alusta poliittiselle agendalle, mutta hänen mukaansa urheiluyhteisössä tarvitaan johtajuutta. Tukea ja rohkaisua Fennell sai uinnin olympiavoittaja Mark Tewkesburylta, joka tuli kaapista vuonna 1998.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy