ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Oikeusprosessi Manningia vastaan alkaa: maanpetturi vai vapaustaistelija?

vaeltaja2006 • 16.12.2011 06:05 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Bradley Manning täyttää lauantaina 24 vuotta. Häntä uhkaa elinkautinen vankeus, jos hänet tuomitaan. Harvoin on tavallinen sotilas saanut aikaan tällaista julkisuutta. Toiset näkevät hänessä sankarin, joka puolustaa mielipiteenvapautta ja avointa demokratiaa. Toiset näkevät hänessä isänmaanpetturin – pahimman koko USAn historiassa.


Piilohomona armeijassa

Hän syntyi pienellä paikkakunnalla Oklahomassa, mutta muutti vanhempien eron jälkeen äitinsä kanssa isoäidin luo Englantiin lähelle Lontoota. Äiti ei tullut pojan kanssa toimeen ja poika lähetettiin isän luo Amerikkaan. Isä heitti pojan ulos talostaan, kun tämän homous tuli ilmi.

Erilaisten lyhyiden työkeikkojen jälkeen hän liittyi armeijaan. Siitä tosin syntyi heti sisäinen ongelma, koska armeijassa oli voimassa homokielto nimellä Don’t ask, don’t tell. Kukaan ei saa kysyä toisen homoutta, muttta jos se paljastuu, siitä tulee potkut.


Manning paljasti yksityisyyttään hakkerille

Jo siihen aikaan Bradley Manning kirjoitteli hakkerille Adrian Lamolle, jonka hän jo entuudestaan tunsi. Manning kertoi yksinäisyydestään ja eristäytyneisyydestään. Lamo myöhemmin paljasti Manningin wikileaks-lähteeksi. Manning oli kopioinut armeijan servereiltä suuren määrän diplomaattitietoja. Hän naamioi CD:t Lady Gagan musiikiksi. Koska hän armeijassa toimi uutistiedon analysoijana, tíetojen kopiointi ei ollut vaikeaa.

Hän kuvasi Lamolle, miten hän istuu aavikolla hypermaskuliinisten ampumahimoisten idioottien keskellä. Lamon mukaan Manning oli luovuttanut kopioimansa materiaalin ”hullulle australialaiselle”. Näin syntyi wikileaksin läpimurto vuonna 2010. Aluksi julkisuuteen pääsivät videot, joissa taisteluhelikopterista ammutaan Bagdadissa siviilejä. Sitten perässä tuli 250 000 diplomaattiviestiä, monet niistä salaisia Afganistanin sotaan liittyviä.

Toukokuussa 2010 Manning otettiin kiinni Bagdadin lähellä. Sieltä hänet siirrettiin ensin Kuwaitiin, sitten sotilasvankilaan Virginiaan. Aluksi radikaalit republikaanikansanedustajat vaativat Manningille kuolemanrangaistusta.

Ensimmäinen kuuleminen on tänään perjantaina, 16.12.2011. Sen jälkeen päätetään, mitkä ovat ne syytteen kohdat, joilla oikeuskäsittely avataan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olisi aika että vaikkapa Suomen Amnesty ottaisi kantaa Bradley Manningin puolesta. Häntä on sanomalehtitietojen mukaan pidetty vankeudessa suorastaan epäinhimillisissä oloissa. En olisi konsaan uskonut että "humaanisuudellaan” kehuskeleva ja Rauhan Nobelilla palkittu Barack Obama alentuisi moiseen halpamaisuuteen, mutta tuossa kaikenlaisten hihhuleitten isännöimässä “vapauden valtakunnaassa” näköjään kaikki on mahdollista.
On muistettava että Bradley Manningin toiminnan välillisenä tuloksena käynnistyi muunmuassa "arabikevät" kun Tunisiassa, Egyptissä ja Jemenissä Vikileaks - sivuston kautta tuli tietoon se miten vallanpitäjät olivat vehkeilleet ja käyttäneet surutta noitten maitten kansalaisille kuuluneita varoja! Kuvaan kuuluu että tuo läpimätä "vapauden valtakunta" oli ollut peittelemättä noitten kansansortajien tukena.
Vapaus Bradley Manningille!!
  Erkki (ei rekisteröitynyt) • 17.12.2011 02:08
Olen sanasta sanaan täysin samaa mieltä Erkin kanssa. Toivottavasti Manninginkin tapaus antaa pohtimista myös niille joiden mielestä on ihan ok että jossain vaiheessa liitytään samaan sotilasliittoon.
  Massa • 17.12.2011 10:35
B. Manning ei taida olla homo, vaan transsukupuolinen.
  Poris (ei rekisteröitynyt) • 20.12.2011 17:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy