ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
vapaa-aika & koti -keskustelu

Nizzan salaatti

Sami Mollgren • 15.01.2009 12:13 RUOKA- JA DRINKKIRESEPTIT
Merellinen Nizzan salaatti on kotoisin Välimeren maista. Salaatin ulkonäkö voi vaihdella jonkin verran ja koostumuskin hieman. Vihreät pavut, keitetyt perunat, kananmunat, tonnikala, tomaatti ja oliivit muodostavat kuitenkin aina perustan.

500 g (uusia) perunoita keitettynä
100 g keitettyjä vihreitä papuja
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
3 tomaattia
1 sipuli
1 pieni kurkku
pieni salaatinkerä
300 g tonnikalaa (paloina öljyssä)
1 pieni rasia anjovisfileitä
kahvikupillinen mustia oliiveita
persiljaa


Kastikkeeksi

0,5 dl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä (kylmäpuristettua, hyvälaatuista)
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 tl sinappia
1 tl sokeria
hieman suolaa
hienonnettua persiljaa


Kastike valmistetaan sekoittamalla ainekset. Makua kannattaa tarkistaa ja hienosäätää se mieleiseksi. Tämän jälkeen kastike jätetään vetäytymään.

Salaatti

Perunat viipaloidaan ja pavut paloitellaan. Valutetettu tonnikala pilkotaan suuhun sopiviksi paloiksi. Kurkku halkaistaan ja viipaloidaan, tomaatteista tehdään lohkoja ja sipulista renkaita. Nämä sekoitetaan keskenään varovasti ja laitetaan laakeaan kulhoon. Päällimmäiseksi laitetaan munat lohkottuina, anjovisfileet ja oliivit. Lopuksi vielä lusikoidaan kastiketta päälle ja koristellaan persiljalla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 

Katso myös nämä:

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy