ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

NHL:n työsulku tuo suomalaiseen kiekkokaukaloon avarakatseisuutta

Sami Mollgren • 14.11.2012 22:40 • 6 kommenttia. UUTISET: URHEILU • KOTIMAA
Pohjois-Amerikan kiekkoliigassa jatkuva työsulku vie pelaajia pitämään yllä pelitaitojaan muualle. Kalifornialaisessa San Jose Sharks -joukkueessa pelaava Tommy Wingels tuli Suomeen ja pelaa nyt Kouvolalaisessa KooKoo-mestaruussarjajoukkueessa.

24-vuotias keskushyökkääjä kertoi mietteitään Ylen Urheiluruudussa.

Wingels nosti haastattelussa esiin You Can Play -kampanjan, jossa hän on itsekin mukana. You Can Play -kampanjan tarkoituksena on homofobian poistaminen jääkiekkoympyröistä ja ihmisten hyväksyminen sellaisina kuin ovat. Homot halutaan myös kiekkokaukaloon. Työtä on nyt tehty vuoden verran ja siinä on saavutettu Wingelsin mukaan menestystä.

Wingels kertoo Urheiluruudun haastattelussa hyvästä ystävästään, joka oli homo. Tämä työskenteli jääkiekon parissa - ja kohtasi paljon ennakkoluuloja. Ihmisillä oli epäluuloja ja stereotypiat olivat vahvoja. Nyt Wingelsin mukaan on aika rikkoa vihdoin stereotypiat. Hänen mukaansa ei ole merkitystä, onko homo vai ei.

- Yhdenkään pelaajan ei pidä lopettaa jääkiekkoa siksi, että he tuntevat olonsa epämukavaksi pukuhuoneessa. Kaikkien on saatava olla oma itsensä. Vain jääkiekko merkitsee, Wingels kertoo näkemyksensä Yle Urheilulle.

Haastattelussa hän kertoi myös olevansa valmis jäämään Kouvolaan koko kaudeksi, jos NHL:n työsulku jatkuu.

Wingels oli joitakin vuosia sitten auto-onnettomuudessa menehtyneen Brendan Burken ystävä. Burke tuli kaapista ulos vain hieman ennen traagista onnettomuutta. Sen jälkeen hänen isänsä Brian ja isoveljensä Patrick Burke käynnistivät You Can Play –kampanjan. Brendan Burken kaapistatulo sai laajaa huomiota Pohjois-Amerikan kiekkoympyröissä.

Chicagon läheltä Illinoisin Evanstonista syntyjään oleva Wingels osallistui viime kesänä myös Chicagon pride-kulkueeseen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kyllä se kestikin, mutta nyt h-sana on sanottu Urheiluruudussa.

Tommy Wingelsin haastattelu alkaa kohdasta 5:45

areena.yle.fi
  Public eye • 14.11.2012 23:11
Hyvänen aika! Muumioradion Sportti-Vartista on siivottu Tutankhamonin aikalaisten linja.

Tommy Wingels oli yksi YCP:n ensimmäisistä tulipilareista ja oli vain ajan kysymys, että koska hän puhuu asiasta myös Suomessa. Sitä emme saa koskaan tietää, ett ottiko hän asian itse puheeksi haastattelussa vai kysyikö toimittaja. Veikkaan oma-aloitteisuutta, sillä Wingels on ollut tässä kova lyömään rumpua.

YCP:ssä olleita työsulkupelaajia pelaa suomessa ainakin yksi toinenkin. Huomionarvoinen asia on se, että Pohjois-Amerikassa kuvatuissa YCP-klipeissä ei nähtyy yhtään, ei siis ensimmmäistäkään suomalaista NHL-pelaajaa.

Nähtäväksi jää, millä vuosikymmennellä ensimmäinen SM-liigan suomalaispelaaja vaivautuu antamaan järkevän kommentin asiasta. Ehkä se tapahtuu sitten, kun hupenevien tulojen kanssa toimivilta seuroilta alkaa sponsorit kyselemään eettistä linjaa.

Olen YCP-kampanjaan liittyen sanonut, että suomalaiset leikkivät mieluusti modernia pohjoismaata niin kauan, kuin muut pohjoismaat tekevät näissä asioissa Suomenkin osuuden. Jossain vuosikertomuksen takasivulla yhdellä lauseella kuitattu persoonaton kommentti ei nyt ihan ole osallistumista.
  Ossi Halme • 15.11.2012 00:04
Toivottavasti Tommy Wingelsin panos suomalaiseen jääkiekkoon on suurempi kuin mitä pelkät ottelupisteet tulevat näyttämään.

Jääkiekkopomoilla ja -vaikuttajilla on nyt tuhannen taalan paikka hyödyntää tämän urheilijan vapaaehtoinen panos muuttaa asenteita ja tehdä tästä machourheilun linnakkeesta edes hitusen inhimillisempi ja avarakatseisempi laji niin suomalaisten pelaajien kuin yleisönkin parissa.

Tommy Wingels kertoo itsestään ja ystävästään Brendan Burkesta.


Tommyn You Can Play -tukivideo
  Public eye • 15.11.2012 13:36
Luulen kiekkoihmisten taas päästävän tuhannen taalan paikan ohi. En tiedä millä vuosikymmenellä urheilu(markkinointi)ihmiset elävät, mutta eivät ainakaan 2000-luvulla.

Suomessa ei yleensäkään ole päivitetty konsepteja aikoihin tai jos on, niin sitä ei ainakaan huomaa. Se on sikäli merkillistä, että käytännössä jääkiekon ylimmällä sarjatasolla ainakin yksi seura hoippuu konkurssin partaalla ja muutama muukin seura on taloudellisesti aika heikoilla jäillä. Silloin pitäisi ehdottomasti käyttää kaikki keinot, millä puuhastelun imago saadaan näyttämään modernimmalta. Täydellisen käsittämätöntä tämä jänisreaktio, missä pää lyödään pensaaseen ja toivotaan asioiden hoituvan, "sillä sama konseptihan toimi 25 vuotta sitten". Ja vakavaraistenkin seurojen intresseissä on pitää lajin ja sarjan imago toimivana; muuten sarjataso repeää lopullisesti vahvoihin ja heikkoihin seuroihin, mikä ei ole kenenkään etu.

Jos urheilutoiminnassa pääsylipputuloilla on merkitystä, niin siinä pitää onkia pienetkin lisäkatsojat mukaan. Ei ole olemassa sellaista patenttimainosta, mikä tuo heti 200-500 katsojaa joka kotiotteluun (joita esim. jääkiekon SM-liigan runkosarjassa jokaisella joukkueella on 30). Samoin aivan pieniä paikallisyrityksiä lukuun ottamatta sponsoritkin ovat muuttuneet vaativiksi. Mainonta-asiantuntijoiden mukaan urheilusta katoaa 1/4 mainostuloista lähivuosina. Enää sponsoreille ei riitä mainos peliasussa tai kentän laidalla. Tiedän yrityksiä, jotka miettivät kannattaako heidän sponsoroida sellaista urheilua, jonka imago on siltä ajalta, kun Venäjä oli Neuvostoliitto ja Saksoja oli kaksi. Tiedän myös pari yritystä, jotka juuri siitä syystä ovat vetäytyneet urheilusponsoroinnista. On hyvä pitää mielessä, että eräs jättiluokan sponsori irtisanoi sopimukseknsa USA:ssa juuri siksi, että sponsoroitu sarjataso ja urheilijat eivät pystyneet selkeästi osoittamaan tämän vuosisadan arvojen kunnioittamista.

Suomalaista urheiluliiketoiminnan johtamista muutenkin arvostellaan amatöörimäiseksi puuhasteluksi. Internetin aikakaudella on järjenvastaista, että edes ulkomaisista lähteistä ei osata hakea inspiraatiota ja miettä, että miten niitä ideoita voitaisiin soveltaa Suomessa. Suomalainen urheilukulttuuri on hyvää vauhtia lipsahtamassa Ukrainan tai Valko-Venäjän tasolle - tosin yhtä idässähän Suomi kartasta katsottuna myös on.
  Ossi Halme • 15.11.2012 22:20
Jääkiekosta muistuikin mieleen Sveitsin terveysviraston taannoiset 2006 hyvät mainokset

www.pmw.org
www.check-your-lovelife.ch

Ja heillä oli toki myös naiset muistettu
www.pmw.org

Sekä noihin liittynyt tv-spotti
www.youtube.com

Ja toki myös tämä, heidän myöhempi "joukkuetta ollut" -kampanjansa
1.bp.blogspot.com

Kommenttia muokattu: 18.11.2012 klo 14:13
  human • 18.11.2012 14:06
Paljas pinta herättää huomion. Sitä voi käyttää tärkeiden ja hyvien asioiden edistämiseen, se ei ole roskalehtien yksinoikeus.
  Ossi Halme • 18.11.2012 19:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy