ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Näkyvä homottelutapaus Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:ssä

Sami Mollgren • 20.04.2016 22:53 • päivitetty: 21.04.2016 05:45 UUTISET: URHEILU
NHL-jääkiekkojoukkue Blackhawksin hyökkääjä Andrew Shaw hermostui tiistaina St. Louis Bluesia vastaan käydyn ottelun viime minuuteilla estämisestä saamastaan jäähystä. Istuessaan jäähyaitiossa Shaw nimitteli tuomaristoa alatyylisesti esimerkiksi homoseksuaalisuuteen viittaavilla solvauksilla.

NHL selvittää parhaillaan tapausta, eikä kommentoi asiaa ennen kuin selvitysprosessi on päättynyt.

- Tunteet kävivät pinnassa, enkä tiedä mitä sanoin. Olin luonnollisesti järkyttynyt rangaistuksesta pelin noin myöhäisessä vaiheessa, selitti Shaw toimintaansa Chicago Tribunelle.

Huutelun lisäksi Shaw osoitti mieltään myös näyttämällä keskisormia tuomareille. Arvioiden mukaan Shaw saa todennäköisesti pelikieltoa toimintansa vuoksi. TV-ruuduille asti päätyneestä kuvasta huulilta voi lukea Shawn kiukkuisen "F**king faggot, f**k you!" -huudon.Tapauksen huomioi myös jääkiekon piirissä vuodesta 2012 toiminut asennekampanja You Can Play, joka vaatii selitystä NHL:ltä. You Can Play -kampanjassa vaikuttajat ja pelaajat sitoutuvat "If you can play, you can play" (suom. ”jos osaat pelata, voit pelata”) –asenteeseen eli siihen, että pelaajaa pitää arvioidea yksinomaan pelaamisen kautta, eikä esimerkiksi seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei ole este NHL-uralle. Kampanja on kiinnittänyt huomiota esimerkiksi katsomoissa ja pelikentilläkin aiemmin yleiseen "homotteluun".

Blackhawks pahoitteli pelaajansa käytöstä keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa ja totesi joukkueen olevan pettynyt Shawn käytökseen. Myös Shaw itse pahoitteli tiedotteessa käytöstään ja sanomisiaan. Hän toteaa joutuvansa pyytämään monilta ihmisiltä anteeksi.

Blackhawks hävisi lopulta ottelun. Blackhawks joutui häviön myötä tukalaan tilanteeseen, sillä sen taival tällä kaudella voi päättyä torstaina, jos se häviää St. Louis Bluesille.

Päivitys 21.4. klo 5.45: NHL määräsi Shawin yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon huutelusta. Lisäksi hän sai 5 000 dollarin sakon keskisormi-merkeistä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy