ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Naimisiin Hong Kongissa

Lassijuhani • 27.02.2014 19:46 • 3 kommenttia. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Hong Kong on Aasian tärkeimpiä kaupunkeja ja myös suvaitsevimpia mitä homoseksuaalisuuteen tulee. Vaikka Aasiassa esiintyvä suvaitsemattomuus johtaa usein sateenkaariväestön rankaisemiseen, sieltä löytyy kaupunkeja, jotka suhtautuvat myötämielisesti homopareihin.

Kaikkien homoihin kohdistuvien sortotoimenpiteiden ja homopropagandalakien jälkeen on hyvä tietää, että Hong Kongin kaltaisesta valtavasta, teollisuuden täyttämästä kaupungista homoparit voivat löytää mahdollisuuden mennä naimisiin.

Samaa sukupuolta olevat ulkomaalaiset voivat siellä ongelmitta solmia avioliiton keskenään, ja näin avautuu uusi toivon polku niille, joilta tämä oikeus on heiltä heidän kotimaassaan evätty.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uutinen vaatisi hieman tarkennusta, uutisen kirjoittajalta. HKSAR ei tunnusta samasukupuolisia avioliittoja eikä siviilipartneriuttakaan. Poikkeus ovat nk British Overseas -passin (jolla ei pääse Britanniaan ilman lisähakemuksia) haltijat sikäli, että he voivat rekisteröidä suhteensa, mutta eivät voi tehdä sitä Hong Kongissa, koska Britannian konsulaatti ei halua toimittaa asiaa, koska HKSAR ei vastaavia rekisteröintejä tee. Mutta BO-passien omistajat (joilla on yleensä residenssioikeus HKSARissa) voivat mennä johonkin toiseen brittiläiseen konsulaattiin Aasiassa ja tietenkin muuallakin.

HKSAR:issa voi osoittaa mieltään homoliittojen jne puolesta. Mutta yleiset asenteet, esim työelämässä, eivät ole kovinkaan vapaamielisiä. Täysin kansainväliset suuryritykset ovat asia erikseen. Niissä on pidetty huolta etenkin siitä, että tilapäistöihin yrityksen HK-operaatioihin tulevat eivät tunne oloaan syrjityiksi. Mutta uratietoiset HK-homot kyllä päättävät olla "oikeassa elämässään" kaapissa - vaikka kuinka homopiireihin integroituneita olisivatkin.

Palatakseni itse teemaan. Mikä taho siellä HKG:ssa noita vihkimisiä toimittaa, siis jutun mukaan nonresidenteille? Rekisteriviranomaiset ovat kaupungin virkamiehiä, tekevätkö he em palveluksia ulkomaalaisille virkansa puolesta - ja siis turisteilleko vai kaupungissa residenssioikeuden saaneille ulkomaalaisille, jotka eivät kuitenkaan ole kansalaisia.

Kommenttia muokattu: 28.02.2014 klo 13:51
  jnsto • 28.02.2014 13:14
Olen asunut vajaan vuoden verran alueella joka oli aikanaan samantapaisten passilakien alainen kuin Hong Kong. Se on nykyään lähemmin kytköksissä britteihin (homolait, mahdollisesti tulevaa avioliittoa lukuunottamatta, on nykyään melko pitkälle yhtenäistetty), mutta yleisesti ottaen brittien nykyisten ja entisten alueiden laillinen tilanne on tuhottoman monimutkainen.

En ole käynyt Hong Kongissa, mutta tunnen sieltä paljon ihmisiä. Kaiken kaikkiaan näyttää että tilanne on siellä sama kuin Singaporessa: "valtiolla" ei ole erityistä syytä estää homoliittoja, mutta päättäjät odottavat kansan mielipiteen muutosta, mikä on jo käymässä nopeaa tahtia. Hong Kong on ehkä kaiken kaikkiaan Singaporea vapaampi tässä mielesssä.
  Niisku • 28.02.2014 20:36
Käyn aika usein siellä vielä, ihan juuri ja myöhemmin kevättalvella. Tämän uutisen lähde on espanjankielinen palvelu - enkä osaa sitä kieltä ollenkaan. Paikallisille oli (tällä välin puhelimitse) uutta, että rekisteriviranomaiset HK:ssa hoitaisivat non-residenttien ulkomaalaisten liittoja, mutta voihan niin olla.
  jnsto • 01.03.2014 10:08
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy