ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Mugabe uhkaa muuttaa Zimbabwen homojen helvetiksi

Lassijuhani • 19.06.2013 22:10 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Zimbabwen nykyinen presidentti Robert Mugabe lupasi eräässä katolisessa kirkossa pitämässään puheessa kiristää homoihin kohdistuvaa lainsäädäntöä, mikäli hänen puolueensa ZANU-PF voittaa seuraavat vaalit.

Mugabe sekoitti puheessaan ”lasten hyväksi käyttäjät, sodomiitit ja pedofiilit ” sateenkaariväestöön kuuluviin ja vakuutti, että ensin mainituille langetetut tuomiot ovat liian lieviä. Hänen mukaansa nämä rikolliset mätänevät koko elämänsä vankilassa.

Presidentti vakuutti vahvistavansa Zimbabwen perustuslakiuudistuksen ja ehdotti, ”että samaa sukupuolta olevia henkilöitä kielletään menemästä keskenään naimisiin”. Sen lisäksi hän ylisti katolista kirkkoa, koska sen vastustaa homoseksuaalisuutta, ja arvosteli anglikaanista kirkkoa sen veltosta asenteesta tähän.

Zimbabwessa miesten välinen homoseksuaalisuus on laitonta. Vuonna 2006 maan hallitus muutti lakia niin, että sodomiaksi määritellään ”mikä tahansa teko, joka sisältää kahden miehen välisen kosketuksen, jos täysijärkinen henkilö voi tulkita sen säädyttömäksi teoksi”. Tämä saattaa rikolliseksi minkä tahansa kahden miehen välisen julkisen kiintymyksen osoituksen.

Vietettäessä maan itsenäistymistä Englannista vuonna 1980 Mugabe julisti ”homoseksuaalisuuden rappeuttavan ihmiskunnan arvokkuuden” ja ”olevan luonnotonta”. Sen lisäksi hän vertasi homoja ”koiriin ja sikoihin”. Hänen noustuaan valtaan vuonna 1987hänen sateenkaariväestöön kohdistamansa terrorin on voimistunut.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Niinpä niin. Monet tälläkin palstalla Suomen homofobiasta valittavat voivat lukea miten on asiat jossain muualla: paljon paljon huonommin kuin täällä. Suomi on homojen paratiisi Afrikan maihin verrattuna.
  Rox2010 • 19.06.2013 22:39
Mielenkiintoista, eli jos jossain joku vaan rikkoo vähän enemmän joitakuita vastaan kuin minä täällä, olen automaattisesti se ainoa toinen vaihtoehto.

Jospa vaikka estäisin Roxia puhumasta, olisi se Roxin mielestä ok, koska jossain Saudi-Arabiassa tai Iranissa tuollainen sankari roikkuisi hirressä.
  Homopallero • 19.06.2013 22:48
Mugabe, tuo vanhuudenhöperö hassu setä, ei vaan osaa lopettaa. Eteläisen Afrikan entinen vilja-aitta joutuu pyytämään muilta ruokaa, koska Mugaben "maatilojen uusjako" ei ottanut huomioon sitä, että maanviljelystaito ja -into ei tule automaattimsesti peltojen mukana. Lisäksi kyseisen miehen saavutuksiin kuuluu valuutan tuhoaminen; ensin seteleihin painettiin viimeinen käyttöpäivä, sitten parikymmentä nollaa ja lopulta kansalaiset (jos jotain rahaa sattuu olemaan) käyttää lähinnä Etelä-Afrikan randeja tai USA:n dollareita. Kaveri on yli 30 vuotta häslännyt, eikä sitä kukaan saa kammettua virasta? Näen hänestä aineista Zimbabwen kiekkoliiton puheenjohtajaksi.

Mugaben kettuilu anglikaaniselle kirkolle on sekin enemmän poliittista, kuin uskonnollista vakaumusta. Tässä muutama vuosi sittenhän kävi sellainen pieni tapaturma, että maatilojen ryöstöstä ja demokratian lakkauttamisesta suuttunut Brittiläinen Kansainyhteisö (Commonwealth of Nations; lähinnä entisiä imperiumin siirtomaita) antoi Zimabwelle potkut järjestöstä. Sitä voi pitää saavutuksena, koska Kansainyhteisö on hyvin löyhä yhteistyöjärjestö. Sen sijaan että tästä raskaan sarjan näpäytyksestä olisi otettu opiksi, päättää Robert-setä vielä vie huudella perään.
  Ossi Halme • 20.06.2013 00:00
Nyt loppu meidän perheen Zimbabwen matkat ja zimbabwelaisten muotivaatteiden ja elintarvikkeiden osto kyllä välittömästi.
  Salty Dog (ei rekisteröitynyt) • 20.06.2013 11:45
Mugabesta tulee mieleen diktaattori oman kansan joukkomurhaaja, pienten lasten seksuaalinen hyväksikäyttäjä joka verhoutuu katolisuuteen. Jos joku on sika niin se on mugabe itse, kylpee rahassa ja mammonassa samaan aikaan kun kansa on hiljaa ja kärsii.
  Xx_Val_xX • 20.06.2013 21:32
Mugaben biologinen kello on puolta vuotta vaille 90 vuotta. Maa on epävakaa, poliittiset väkivallanteot suht yleisiä, enkä ihmettele jos kulisseissa hyörii muitakin kuin zimbabwelaisen vallankäyttjiä. Tuskin kovin moni ulkovalta jää suremaan, jos herra Mugabe yllättäen tai vähemmän yllättäen siirtyy ns. pilvilampaiden paimeneksi.
  Ossi Halme • 21.06.2013 13:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy