ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

MTV: Poliisi sai varoituksen haukuttuaan kansanedustaja Toivolaa rasistisin ja homovihamielisin ilmauksin

Sami Mollgren • 16.06.2017 07:04 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Pohjanmaalla työskentelevä vanhempi konstaapeli on saanut varoituksen julkaistuaan omalla Facebook-sivullaan linkin kansanedustaja Jani Toivolaan liittyvään uutiseen ja kommentoituaan tämän ihonväriä ja homoseksuaalisuutta halventavasti.

Tapauksesta kertoo MTV.

MTV:n mukaan poliisi vetosi selityksessään teon aikaiseen humalaansa ja puolustautui sillä, että keskustelu oli julkaistu vain hänen rajatulle kaveripiirilleen. Poliisi myös poisti postauksen sivultaan nopeasti.

Poliisilaitoksen johto pitää kirjoituksia täysin tuomittavina, ja se katsoo kirjoituksen lähestyvän rikoslaissa mainitun kansanryhmää vastaan kiihoittamisen tunnusmerkistöä. Samainen vanhempi konstaapeli oli myös lähetellyt uhkailevia tekstiviestejä toiselle osapuolelle, ja asia huomioitiin varoituksessa.

Myös toinen vanhempi konstaapeli sai varoituksen rasistisesta kirjoittelusta. Pohjanmaan poliisilaitos antoi molemmat varoitukset alkuvuodesta. MTV:n mukaan määräaikainen virasta erottaminenkin olisi voinut tulla kyseeseen, mutta varoitus katsottiin riittäväksi ojennukseksi.

MTV kirjoittaa päätöksissä korostettavan sitä, että perustuslain mukainen sananvapaus koskee poliisejakin, mutta heidän on toimittava myös yksityiselämässään kaikkien perusoikeuksia kunnioittaen ja puolueettomasti. Yksityiselämässä kirjoitetut syrjivät ja epäasialliset kommentit voivat herättää epäilyksiä siitä, miten poliisi kunnioittaa perustuslakia virkaa hoitaessaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Noin vahvasti asennekieroutuneiden poliisien nimet on saatava yleiseen tietoon kansalaisten oikeusturvan nimissä.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2017 11:29
Toivottavasti uusilta poliisisukupolvilta selvitetään tuollaiset asennevammat jo koulutukseen pyrkiessä. Toki jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, mutta kun ne vaikuttavat olennaisesti toimintaan tietyissä ammateissa, on syytä harkita oman ajatusmaailman kannalta sopivampaa koulutussuuntaa.
Vaikka osaisi kuinka pitää turpansa kiinni omista asenteistaan, niiden tulemista ilmi toiminnassa ei ole mahdollista estää.
  Public eye • 16.06.2017 12:37
Mielenkiintoista että nämä sisäsiitoksen tuloksena syntyneet juntit yhä edelleen vuonna 2017 kuvittelevat että humala kelpaa tekosyyksi ihan mille vain.

Tällaisen poliisin pitäisi saada vähintään irtisanominen muutaman vuoden määräajaksi. Ei homo-/transfoobikko tai rasisti voi työskennellä poliisina oikeusvaltiossa. Tämä on vastenmielistä.
  ._. • 16.06.2017 14:15
Virkaa koskee määräykset ja tämä ei ole mitenkään hyväksyttävää.
   (ei rekisteröitynyt) • 17.06.2017 21:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy