ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Miehen tuoksu valloittaa homon

Homomiehet ja heteronaiset reagoivat samoihin feromoneihin, siis hajuihin jotka vaikuttavat seksuaaliviettiin. Tällaisiin tuloksiin on päästy ruotsissa Karoliinisessa instituutissa tehdyissä tutkimuksessa, jonka tulokset on julkaistu amerikkalaisen tiedeakatemian aikakausjulkaisussa PNAS:ssa.

PET-menetelmällä otetut kuvat aivoista näyttävät osoittavan, että samanlaisia reaktioita tapahtuu aivoissa sekä homomiesten että heteronaisten kohdalla, kun he joutuivat tekemisiin AND-feromonien kanssa, jota on miehen hiessä. Heteromiehet puolestaan reagoivat vastaavaan naisferomoniin EST:iin, eivätkä lainkaan AND:iin.

Feromonien on jo kauan tiedetty vaikuttavan eläinten pariutumiseen, mutta niiden roolista ihmisten elämässä on kiistelty. Nyt saatujen tulosten valossa näyttää siltä, että feromonit vaikuttavat ihmisen seksuaalisen käyttäytymiseen. Tulokset antavat myös vihejeitä siitä, että heteroiden ja homojen aivotoiminnoissa on eroja.

Homoseksuaalisten naisten reaktioita tutkitaan myös, mutta tutkimusta ei ole vielä julkaistu, sillä tutkimustulokset eivät ole yhtä yksiselitteisiä.

Lisää: www.timesonline.co.uk

Keskustelua: ranneliike.netin keskustelussa


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy