ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Manning saattaa vapautua kahdeksan vankilavuoden jälkeen

vaeltaja2006 • 21.08.2013 22:02 • 1 kommentti. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Bradley Manningin tuomio julistettiin tänään: 35 vuotta vankeutta, sotilasarvon menetys ja erottaminen armeijasta. Manningin tukijoukkojen mielestä tuomio oli voitto: jo kahdeksan vuoden kuluttua Manning voi vapautua.

Amnesty ja American Civil Liberties Union ACLU esittivät paheksumisensa. Salaisten kiusallisten tietojen vuotaminen lehdille tuotti 35 vuotta vankeutta. Sen sijaan niitä sotilaita vastaan, jotka tietoisesti tappoivat aseettomia siviileitä, ei ole nostettu minkäänlaisia syytteitä.

Julian Assangen mukaan tuomio on loukkaus länsimaisen oikeusjärjestelmän peruskäsitteitä vastaan. Assange piilottelee edelleen Equadorin lähetystössä Lontoossa. Snowden on paossa Moskovassa.

Myös HLBTI-piireissä Manningilla on tukijoita. Tänä kesänä ennen San Franciscon Prideä Manningia ehdotettiin priden suojelijaksi. Ehdotus kuitenkin tyrmättiin. Kun Manningia tänään kuljetettiin ulos oikeussalista, kannattajajoukot huusivat: "Olet sankarimme".

Oikeusprosessin loppumetreillä Manning pyysi anteeksi tekoaan, ja se ilmeisesti pienensi tuomiota. Hän perusteli tekoaan niin, että hän halusi auttaa ihmisiä ja halusi maailmasta paremman. Puolustusasianajajat vetosivat mm. Manningin sisiäisiin identiteettiongelmiin. Hän oli nuoruudessaan aatteellisesti idealisti ja hän uskoi olevansa nainen miehen olomuodossa. Syyttäjät pitivät häntä huomiota etsivänä anarkistina. Manningin puolustajat ovat verranneet häntä Daniel Ellsbergiin, joka vuonna 1971 vuoti julkisuuteen ns. Pentagonin paperit.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Manning on kertonut paljastustensa motiiviksi toiveensa paremmasta maailmasta. Tähän sopii jatkoksi Elisabeth Rehnin tekemä haastattelu Pohjois-Korean johtajadynastian nuoren vesan Kim Han Solin kanssa. Haastattelu tehtiin lukiossa Mostarissa. Myös tuo poika toivoo voivansa tehdä maailmasta paremman ja Koreoiden yhdistyvän.

Elisabeth kohtaa
areena.yle.fi
  JuhaniV • 22.08.2013 10:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy