ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Malmön tapahtumia muistettiin tukimielenosoituksessa Helsingissä

Useita satoja ihmisiä oli mukana lauantai-iltana Helsingissä osoittamassa tukensa feministeille, joiden kimppuun uusnatsit hyökkäsivät viikko sitten Malmössä. Myös hlbti-järjestöjä ja aktiiveja oli mukana Helsingin tukitapahtumassa. Mukana olivat ainakin Seta, queer-henkinen Peijakas ja Opiskelijavinokkaat OVI. Mukana oli myös yksityishenkilöitä queer-panderollien takana. Sosiaalisessa mediassa hieman kyseltiin, miksi hlbti-ihmisten pitäisi osallistua feministejä tukevaan mielenosoitukseen. Hlbti-ihmisiä asia koskettaa kouriintuntuvasti. Vuoden 2010 Helsingin pride-kulkuetta vastaan tehdyn kaasuhyökkäyksen takana oli äärioikeistolainen ryhmä. Sen jälkeen tapahtui äärioikeistolaisia hyökkäyksiä mm. Oulussa ja Jväskylässä. Vihollinen on yhteinen.

Naisasioliitot Unionin puheenjohtaja Katju Aro kertoi, että naisjärjestöistä tänään olivat mukana ainakin Naisasialiitto Unioni, NYTKIS Naisjärjestöt yhteistyössä ry, Naisen linja ja Feministinen aloite. Mukana oli myös Amnestyn Joku raja -kampanja. Naisjärjestöjä Malmön tapahtumat ovat koskettaneet, koska äärioikeistolaisessa väkivallassa on kysymys naisvihasta. Sen takia asia koskettaa feministejä ja feminististä liikettä. Feministisellä liikkeellä on joitain samanlaisia tavoitteita antirasistisen liikeen kanssa ja vastaavasti äärioikeistolaisella liikkeellä on feministiliikkeelle vastakkaisia tavoitteita.

Narinkkatorilta kulkue suuntasi Kallioon, Karhupuistoon. Poliisi oli näkyvästi läsnä. Ainakaan ennen Pitkääsiltaa ei ollut mitään välikohtauksia.


Tämän illan tapahtuma järjestettiin tuen ilmaisuksi Malmön feministien kokoontumiselle viikko sitten. Tilaisuuden loppuessa uusantsit hyökkäsivät ihmisten kimppuun ja puukottivat useita henkilöitä. Pahimmin loukkaantui henkilö, joka tunnetaan homofobian vastaisesta työstä jalkapallojoukkue Malmö FF:n fanipiireissä.

Opiskelijavinokkaat OVI

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy