ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Madridissa on pidätetty kolme jihadistia juuri ennen World Prideä

vaeltaja2006 • 22.06.2017 16:42 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Madridissa on massiivisesti lisätty turvatoimia juuri ennen viikonloppuna alkavaa World Prideä. Espanjan sisäministeriö kertoi keskiviikona, että kolme jihadistiksi epäiltyä on pidätetty.

Pidätetyistä yksi on marokkolainen 32-vuotias mies. Hänen kerrotaan olevan vaarallinen ja voimakkaasti radikalisoitunut. Miehellä kerrotaan olevan ISIS-yhteyksiä. Häneltä on löytynyt suuri määrä asiaan liittyvää materiaalia, mm. ohjeita terrori-iskujen tekoon ja itsemurhaiskuihin. Espanjan kansallinen poliisi tutkii materiaaleja,

Kaikilla kolmella miehellä oli yhteinen asunto. Radikalisoitunut joukon johtaja on kouluttanut näitä kahta muuta marokkolaista, jotka ovat 33- ja 38-vuotiaita. Poliisi on arvioinut joukon johtajan profiililtaan samanlaiseksi kuin äskettäiset Ranskan ja Lontoon iskijät.

World pride alkaa kesäkuun 23. päivänä ja jatkuu heinäkuun 2. päivää saakka. Kohokohta on Pride-paraati läpi Madridin. Siihen odotellaan kaksi miljoonaa katsojaa ja osanottajaa, jonkin verran myös Suomesta.
Madridissa on nostettu valmiustilaa. Nyt ollaan jo valmiustasolla neljä (maksimi viisi). Aseistetut poliist valvovat viikon aikana rautatie-, bussi- ja lentoasemilla. Raskaalta liikenteeltä on tiettyihin aikoihin pääsy kielletty kaupungin keskustaan.

Pride-paraatin aikana heinäkuun 1. päivänä poliisilla, pelastuslaitoksella ja ensiavulla on tuhat ihmistä valmiudessa. Madridin 600 hengen erityispoliisiosastoja tukevat muualta maasta tuodut kolleegat. Kaduilla liikkuu myös ratsupoliisiryhmiä ja poliisikoiraryhmiä. Ilmasta tarkkaillaan paraatipäivän tilannetta.

El Pais kirjoittaa, että tämä on kriitinen hetki Madridille. Tämä on kriittinen hetki myös terroristeille. Maahantuljioita EUsta ja USAsta valvotaan tavallista tarkemmin.


Helsingissäkin turvallisuuten kiinnitetään erityistä huomiota

Helsinki Priden blogissa kerrotaan, että priden järjestäjät ovat saaneet huolestuneita kyselyitä kulkueen turvallisuudesta. Yleisölle ei välttämättä näy vapaaehtoisten, turvallisuusalan ammattilaisten, poliisin ja muiden viranomaisten yhteistyö. Yhteiskunnan homo- ja transfobisten asenteiden vuoksi turvallisuusuhkia on ollut aikaisemminkin.

Vuoden 2010 Helsinki Pride -kulkueeseen kohdistuneen kaasuiskun jälkeen kulkueen turvatoimia on kiristetty entisestään. Poliisin kanssa käydään neuvotteluja ajankohtaisista riski- ja uhkatekijöistä, ja niiden pohjalta päivitetään turvallisuussuunnitelmat. Helsinki Prideen kohdistuvasta vihapuheesta tiedotetaan poliisille hyvin matalalla kynnyksellä.

Viime vuonna kulkueeseen osallistui 35 000 ihmistä. Kulkueen turvallinen marssi edellyttää yhteistyötä myös osanottajilta. Kulkueen marssi- ja lähetysjärjestys on suunniteltu tarkasti turvallisuusasiat huomioiden, ja esimerkiksi järjestyksenvalvojat on sijoiteltu kulkueeseen tietyin välein.

Kansainvälisestä terrorismista Helsinki Priden blogissa ei spekuloida.

helsinkipride.fi

Ensimmäiset suomalaisvieraat ovat jo Madridissa ja iloitsevat hyvistä ilmoista. Kuvakaappaus Facebookista.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
On siinä aikamoinen ero, kun Lännessä Prideä uhkaa muutama jihadisti, mutta idässä, mm. Venäjällä Pridejä uhkaa koko ortodoksi-kristityn valtion viha-militanttijoukko.
  human • 24.06.2017 22:35
Madridin World Prideen odotetaan kolmea miljoonaa ihmistä. Video kutsuu mukaan (englanniksi):


Madridin turismitoimiston video:


Ja lopuksi Kika Lorace toivoittaa tervetulleiksi Prideen:


Kommenttia muokattu: 25.06.2017 klo 21:50
  Jukka • 25.06.2017 21:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy