ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Maaseudun tulevaisuus kertoo kaapista tulleen karjakon tarinaa

Sami Mollgren • 18.06.2015 18:20 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • KOTIMAA
Maaseudun tulevaisuus tuo juhannuksen alla esiin myönteisen ulostulokertomuksen maaseudulta: karjakkona työskentelevä 38-vuotias Hannu Häiväläinen kertoo elämästään, esimerkiksi vuoden takaisesta kaapistatulostaan.

Jutussa esitellään myös eväitä esimerkiksi kaapin ovien avaamiseen tarjoavaa Sinuiksi-hanketta.

Lehti kertoo Häiväläisen löytäneen miehensä sosiaalisesta mediasta. Sosiaalisessa mediassa - Facebookin statuspäivityksellä "Hannu on parisuhteessa henkilön Toni kanssa" parisuhteesta kerrottiin myös kanssaihmisille, ja samalla tapahtui luontevasti myös kaapistatulo. Odotettujen kauhistelujen asemesta tulikin onnitteluita, eikä asia kaikille tullut edes yllätyksenä. Sisko taas auttoi äidille kertomisessa.

Häiväläinen on yrittänyt nuorempana seurustelua vastakkaisenkin sukupuolen kanssa, mutta sittemmin päättänyt olla yksin loppielämänsä. Tomiin törmääminen kuitenkin muutti asian. Lehdessä todetaankin sosiaalisen meidan olevan "kultaakin kalliimpi kanava etsiä vertaistukea ja tutustua ihmisiin".

Vaikka asiat ovat sujuneet hyvin, on pieniä sattumia olettamuksien ja loukkaavien vitsien muodossa tullut vastaan.

Sinuiksi-hankkeen toiminnanjohtaja Mikko Väisänen on myös käymässä vierailulla Häiväläisen luona. Hän kertoo lehdelle, että Sinuiksi-hanke pyrkii löytämään "kaappiin juuttuneita" nimenomaan maaseudulta, missä ulostulo saattaa olla vaikeampaa kuin kaupungissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy