ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Maailman homoimmat monumentit

JuhaniV • 23.09.2011 21:17 • 3 kommenttia. VAPAALLA • KOTIMAA
Out-verkkolehti on noukkinut eri puolilta maailmaa neljätoista homomaista monumenttia.

Kenties yleisin homomainen monumentti on uljaasti pystyssä tököttävä obeliski, hyvin monessa maailman kolkassa. Itse lisään tähän luetteloon Mikkelin kaupungin keskustassa sijaitsevan, asiantuntevasti muotoillun phallossymbolin - vesitornin.


Kirjoittajan kuva obeliskista Washingtonissa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miten fallos-symbolit ovat erityisesti homoa, etenkään yksittäisinä falloksina? Minusta ne kuvaavat vain maskuliinisuutta, eivätkä mitenkään erityisesti homoa - vai eikö heteroilla ja biseksuaaleille miehillä seiso ollenkaan? Eikö yksittäinen fallos-symboli ole oikeastaan enemmäkin jopa heteroa, koska jos siinä ei ole toista fallosta stondaamassa seurana, homosti. Homohan tarkoittaa seksuaalista ja tunteellista kiinnostusta toista, samaa sukupuolta olevaa ihmistä kohtaan. Ja homosti, lesbosti naisten osalta toki monumentissa luulisi olevan kaksi naista, selvästi toisistaan säkenöiden.

Myöskään Evita- ja Marilyn -teoksia on todella vaikea mieltää mitenkään homoiksi, ei ainakaan miesten kesken homoksi. Mitä homoa niissä muka on?

Itse laittaisin listaan ehdottomasti mukaan näitä:

Antiikin Kreikasta Ateenan historiasta samaa sukupolvea olevan Aristogeiton ja Harmodius -miesparin patsaan, josta alkuperäinen pronssipatsas oli Ateenan torilla ja siitä on säilynyt lukuisia aikalaiskopioita

upload.wikimedia.org

Aristogeiton ja Harmodushan surmasivat Ateenaan piinanneen tyranni Hipparchusin 514 ekr ja pelastivat silloin Ateenan demokratian, oman henkensä uhraten ja olivat juhlittuja sankareita ja heille pystytettiin patsas.

www.gmu.edu


Kenties vanhin dokumentoitu tieto homo-mies-parista, 2400 ekr Egyptistä Khanumhotep ja Niankhkhanum, jotka olivat silloisen Unas-kuninkaan hovin manikyyrejä. Heidät haudattiin yhteiseen hautaan Unasin pyramidin yhteyteen ja heistä on tietoja haudan seinämaalauksissa ja -kirjoituksissa

4.bp.blogspot.com

4.bp.blogspot.com

4.bp.blogspot.com

4.bp.blogspot.com


Kiinassa kaksoistorni-temppeli (Yongzuo temppeli, vuodelta 1573) Haozhuang kylässä Kaakkois-Taiyuanissa. Tornien sisällä on kierreportaat huipuolle, joten siellä voi kivuta yhdessä ihan huipulle kliimaksiin... ja nähdä tornin huipulta sitten vielä toisensa : )

scenery.cultural-china.com

www.china-tour.cn

www.shanghai-today.com


Ja voisiko tätä konkreettisemmin kaksi fallosta yhteen liittää

www.outdoor-travelling.com


Ehkä jotain vahvaa homosymboliikkaa nousee esille myös tästö luonnon monumentista

www.wallpaperweb.org
  artti (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2011 00:51
Pelkkä erektion mieleen tuova patsas ei tietysti ole sinänsä mitenkään homouteen liittyvä, mutta kaiketi se kiinnittää homon huomiota enemmän kuin heteron... vaikka onhan se erektio heterollekin aika merkittävä asia :)

Miesparimonumentteja on paljon, varsinkin hautamuistomerkkeinä, mutta useimmiten ne kuvaavat veljeksiä. Tässä pari veljesmuistomerkkiä Puolasta:

Niedrzwickin veljekset
en.wikipedia.org

Mikołaj ja Stanisław Wolski
www.sztuka.net
  Public eye • 24.09.2011 14:34
Khnum-hotep ja Ni-ankh-Amon olivat mahdollisesti veljeksiä. Ongelmana on tässä haudassa paljolti selkeiden sukulaisuussuhteiden ilmaisujen puuttuminen - ehkä se viite jostain - ja yleensäkin sukulaisuustermien laajat merkityskentät. Niinpä veljeä tarkoittava sana (sn) käytettiin myös rakkausrunoissa rakastavasta.
  martin • 24.09.2011 15:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy