ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Loukattiinko paavia?

vaeltaja2006 • 23.05.2009 14:52 • päivitetty: 09.03.2010 04:06 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE8.3.2010 Ei loukattu paavia, vaan puhuttiin asiasta

Münchenissä hallinto-oikeus on päättänyt, että Dietmar Holzapfelin kyhäämä, käsin vedettävä paavimobil ei ollut laiton. Poliisi esti vaunun lähdön CSD-paraatissa vuonna 2006. Myöhemmin vaunu on saanut esteettä edetä paraatin mukana.

Hallinto-oikeuden mukaan kyse oli asioista, ei paavin henkilöstä. Ei esim. yritetty luoda vaikutelmaa, että paavi olisi homo. Ilmaisukeinot ovat satiirisia, ja ne sopivat CSD-paraatin kokonaisuuteen.


23.5.2009 Loukattiinko Paavia?

Tämä on tarina, joka on jatkunut jo kolme vuotta. Müncheniläinen Deutsche Eiche -homopaikan omistaja Dietmar Holzapfel rakensi CSD-paraatiin paavimobiilin (kärryn), jossa istui paavin pilakuva. Sitä vedettiin paraatissa, mutta jo alkumetreillä äärifundamentalistiseen Pius-veljeskuntaan kuuluva henkilö teki ilmoituksen poliisille paavin loukkaamisesta. Poliisi esti mobiilin etenemisen.

Poliisi tutki asiaa vieraan valtion päämiehen loukkaamisena, mutta asia kuivui kokoon muutaman kuukauden kuluessa. Holzapfel ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan vei asian hallinto-oikeuteen. Poliisi oli riistänyt häneltä mielipiteen ja ilmaisun vapauden. Asia on edennyt niin pitkälle, että Holzapfel on saanut valitusluvan ylempään oikeusasteeseen. Hän ihmettelee, että paavi saa loukata, mutta me muut emme saa loukata paavia.

Hän on paavimobiileineen myöhemmin osallistunut CSD-paraateihin, eikä poliisi ole asiaan puuttunut. Nyt hän jälleen valmistautuu protestoimaan paavin kondomipuheita seuraavassa CSD-paraatissa..

Pilakuvassa paavi oli erttäin hienostunut. Ks. kuvaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
I LOVE IT! Hurmaavan pirullista... :-p
  Tero Kankaanperä • 23.05.2009 21:26
Nyttemmin saatujen tietojen valossa paavimobiili olisi pitänyt lykätä kulkueen siihen osaan, jossa olivat ruoskaleikeistä nauttivat sm-porukat. Siis sillä edellytyksellä, että heitäkin kulkueessa oli.
  Vieno • 11.03.2010 19:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy