ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Liekki-sonni eli vapaudessa yhden kesän 20 vuotta sitten

vaeltaja2006 • 12.09.2017 18:47 SATTUMAT

Liekki oli komea uros.
Hikiän lähellä, Hikiä-Hyvinkää -maantien varrella Hiltusen maatilalla Liekki-niminen komea sonni karkasi toukokuun lopussa 1997. Se oli vapaana yhden kesän. Syyskuun 9, päivänä sonni saatiin kiinni ja Cafe Escalen pojilta lähtivät surunvalittelut.

Sonni oli hankittu tilalle vain viikko ennen karkaamistaan. Sonni painoi 800 kiloa. Isäntäväki kertoi, että sonni pelästyi morsiankandidaatteja, viittä emolehmää. Sonni meni läpi ryteikön ja häipyi metsään. Ilta-Sanomat kertoi, että se rynnisti läpi sähköpaimenaidan ja ryteikön kohti naisetonta poikamieskesää.

Sonni kävi syömässä sille metsään vietyjä jauhoja, mutta muuten se pysyi näkymättömissä. Alue on komeaa Salpausselkää, joten varmaan se on jonkin verran liikuskellutkin mainiossa ulkoilumaastossa.

Heinäkuussa eläinlääkäri istui autossa lähellä ruokkimispaikkaa aseenaan nukutuspyssy, mutta Liekki ei tullut paikalle. Liekki ilmeisesti vainusi vaaran. Kun Helsingin sanomat kävi elokuussa ruokintapaikalla, toimittaja näki hyvinvoivan, puhdasturkkisen sonnin.

Kerran nukutusnuoli osui, mutta sonni ei siitä ollut moksiskaan. Vasta syyskuun 9. päivänä 1997 Ähtäristä tullut eläinlääkäri sai sonniin nukutuspiikkiosuman ja se tehosi. Kotiin se saatiin vain kauhakuormaajalla. Se ei suostunut kävelemään uuteen kotinavettaansa.

Liekki-sonni oli kesän 1997 suuri mediatapaus. Julkisuudessa kirjoiteltiin ja puhuttiin, että Liekki ei ilmeisesti ollut kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta. Isäntäväki kertoi seuraavana kesänä, että Liekin jälkeläinen oli syntynyt luonnonmenetelmällä.

Cafe Escalessa, ”tavallisten homojen baarissa” Kansakoulukadulla Liekki nousi myös puheenaiheeksi. Murehdittiin vapauden päättymistä. Surunvalittelukorttiin lähes kaikki kirjoittivat nimensä.

Ilta-Sanomat muisteli Liekki-sonnia heinäkuussa 2017

www.is.fi


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy