ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lappeenrantalaislehti haastattelee Suomesta turvapaikkaa hakevia venäläismiehiä

Sami Mollgren • 22.01.2015 19:27 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Lappeenrannan Uutiset -lehti haastattelee Suomesta turvapaikkapäätöstä Lappeenrannan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa odottavia venäläismiehiä. Miehet kertoivat lehdelle rankoista kokemuksistaan, joiden vuoksi he päätyivät etsimään turvaa ulkomailta.

Lehden haastattelun mukaan toisiinsa internetissä tutustuneet Vasilij Kolesnikov, 24, ja Vladimir Naumov, 36, tapasivat toisensa ensi kertaa vuonna 2013. Pariskunta muutti yhteen Pietariin, Naumovin luokse, mutta elämä ei sielläkään ollut helppoa; oli syrjintää, kiusantekoa, väkivaltaa, sillä uhkailua ja ajojahtia. Miesten kotiin myös murtauduttiin ja töistä annettiin potkut. Viranomaisita ei miesten mukaan ole ollut apua ongelmien selvittelyssä.

Pariskunta pakeni lopulta Ruotsiin ja sieltä Suomeen, josta he hakevat turvapaikkaa. Miehet ovat huolissaan mahdollisista seurauksia, jos he eivät saa Suomesta myönteistä turvapaikkapäätöstä ja joutuvat palaamaan Venäjälle.

Miehet kertovat lehdelle, että mikäli he saavat turvapaikan Suomesta, he haluaisivat mennä Suomessa ehkä naimisiin, perustaa perheen ja elää normaalia elämää.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy