ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kuolemanrangaistusta kaavaillaan - Etiopia

jnsto • 02.05.2013 13:58 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Etiopian homovastaiset järjestöt havittelevat maahan kuolemanrangaistusta homoseksuaalisuudesta. Aihe oli esillä syrjintää ajavien toimijoiden seminaarissa huhtikuun 2013 lopulla. Tapaamisessa käsiteltiin "homoseksuaalisuuden tuhoisia vaikutuksia maassa". Seminaarin olivat järjestäneet länsilähtöinen evankelikaaliyhteisö "United for Life Ethiopia" (ULE) ja Etiopian uskonotojenvälinen homovastainen neuvosto "Ethiopian Inter-Religious Council Against Homosexuality", EICAH.

Homoutta pohtimaan oli saatu arvovaltainen ja kattava osallistujapohja. Paikalla oli virkamiehiä, uskonnollisten järjestöjen edustajia, maan johtavia terveysasiantuntijoita ja hyväntekeväisyystahoja. Poliisin edustajat kertoivat kokouksessa viime vuonna raportoidun "117 tapausta, joissa homot perheenjäsent tai naapurit olivat käyttäneet poikia hyväksi". Kokoontumispaikkana oli Bethel Teaching Hospital Addis Abebassa.

Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että länsimainen näkemys "olen syntynyt tällaiseksi" on mahdotonta hyväksyä ja totesivat, ettei homoudella ole mitään tekemistä luonnon kanssa ja että se on luonnon vastaista.

Kokouksessa esiintynyt Etiopian uskonotojenvälisen homovastaisen neuvoston edustaja alleviivasi sitä, että homoseksuaalisuudella ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa, vaan kyse on sopimattoman kasvatuksen, identiteettikriisin ja moraalisen rappion seurauksesta.

EICAH:in edustaja sanoi neuvoston saavuttaneen menestystä hallituksen vakuuttamiseksi suhtautumisen tiukentamisesta homojen suuntaan ja kuolemanrangaistuksen säätämisestä "sellaisista teoista".

United for Life Ethiopia saa rahoitusta Yhdysvalloista ja Britanniasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eli tuollakin lapsiin (pedofilia) ja nuoriin (pederastia) sekaantujien tekosia sekoitetaan ja käytetään homoja vastaan. Nuo lapsiin ja nuoriin sekaantujat, pedofiilit ja pederastit useimmiten ovat heteromaisesti muuten eläviä ja ukkomiehiä.

Sen kummemmin raamatusta, kuin koraanistakaan ei löydy nimenomaista kieltoa tai tuomiota lapsiin tai nuoriin sekaantumiselle - mutta sitten nuo uskomukset käyttävät juuri sitä valehtelussaan ja vastustaessaan seksuaalivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia vastuulliseen elämään, rakastamiseen ja rakasteluun.
Kuten tavan takaa uutisoinneista olemma jotuneet kuulemaan, ovat lapsiinsekaantujat löytäneet henkisiä kotejaan uskontokunnista.
Nuohan samaiset tyypit Suomessakin puuhastelevat ns. gay-foorumeilla ja heihin suhtaudutaan turhan "leväperäisesti" - millä on huonot seuraukset ja he likaavat homojen mainetta meilläkin. Heihin pitäisi ottaa paremmin nolla-toleranssia.

Etiopiassahan on yli 86 milj. asukasta, joista 63 % on kristinuskoisia, 34 % islaminuskoisia ja 2,5 % perinteisiin uskontoihin kuuluvia.
Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuoneet esiin Etiopian ihmisoikeusongelmana vaimoksi tyttöjen sieppaamisperinteen, mikä on yleinen käytäntö useilla seuduilla maassa.
Kansallisen, Etiopian perinnetapojen komitean 2003 tutkimuksen mukaan vaimoksisieppaus edustaa 69 %:a maan avioliitoista. Maan suurimmalla alueella, Oromiya:ssa 80 % ja jopa 92 % alueilla Southern Nations, Nationalities ja People's Region. Siinä ei tytöiltä paljoa kysytä "tahdotko" -aviohaluja.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Ethiopia#Human_rights)

Kommenttia muokattu: 03.05.2013 klo 20:17
  human • 02.05.2013 18:36
Tätä uutista lukiessa voi olla vain iloinen siitä että kaikenalaisten “uskontojen” valta on länsimaissa yleensäkin jo tehokkaasti murrettu. Muutoin voisi HLBT - kansaa uhata pian samanlainen kohtalo täälläkin, mikään kun ei ole pysyvää tässä maailmassa.
Varmasti jotkut kiihkokristilliset, kaikenlaista “poikkeavuutta” kammoavat kiihkouskonnolliset piirit täälläkin näkevä päiväunia siitä että tännekin saataisiin “yhteiskuntarauhan” nimissä samanlainen meno kuin Etiopiassa.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 02.05.2013 21:52
Kyrie eleison!

Erityisen huolestuttavaa uutisessa on täysin väärä "tieto" homouden ja pedofilian kuulumisesta yhteen. On syytä epäillä, että tätä "tietoa" levitetään tarkoitushakuisesti. Toisekseen homoutta nyt todellakin on luonnossa (joka siis ei ole moraalinen määre), muutenhan koko kokousta ei olisi tarvinnut järjestää...
  martin • 03.05.2013 13:29
Että oikein neuvosto!
Ja näinpä löytyi tuossa yhdessä maailman vanhimmista valtioista asia joka yhdistää muslimit ja kristityt.
Voi pyhä yksinkertaisuus...
  Rokkihomo • 04.05.2013 01:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy