ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirihallitus ei hyväksy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä

Sami Mollgren • 06.11.2017 12:34 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Suomen Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri ry:n hallituksen kannanotto julkaistiin 3.11. yhdistyksen verkkosivuilla (kuvakaappaus)
KD:n Varsinais-Suomen Piiri ry:n hallitus hyväksyi torstaina 3.11. julkilausuman, jossa vaaditaan, että liikennemerkeissä on jatkossakin sukupuolta korostavia muotoja. Piirihallitus piti kokouksensa Turun Vapaaseurakunnan kahviossa torstaina.

Yhdistyksen verkkosivuilla seuraavana päivänä julkaistu julkilausuma on otsikoitu "Ei sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä!", ja siinä todetaan, että "Luoja on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi, eikä ihminen voi sitä päätöksillään miksikään muuttaa".

- Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirihallitus ei hyväksy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, vaan vaatii, että Liikennevirasto huolehtii, että liikennemerkeissä on jatkossakin sukupuolta korostavia muotoja, todetaan julkilausumassa.

- Liikennemerkeillä tulee antaa kansalaisille yksinkertainen ja selkeä näkemys, jonka kaikki kansalaiset ymmärtävät.

Perussuomalaisia aiemmin johtanut ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) otti liikennemerkkikysymyksen esiin samoin 2. marraskuuta julkaisemassaan blogikirjoituksessa.

Koomikko Iikka Kivi on myös osallistunut asiaa koskevaan keskusteluun ehdottamalla Facebook-sivullaan julkaisemassaan postauksessa, että uudet liikennemerkkikuvat otetaan Tom of Finlandilta.

- Siellä nimittäin piisaa "sukupuolta korostavia muotoja", muistuttaa Kivi.

Ylivieskasta kotoisin oleva Kivi voitti Naurun tasapaino -kilpailun vuonna 2014.

Liikennemerkkikeskustelu liittyy siihen, että tieliikennelain uudistumisen myötä liikennemerkkeihin on suunnitteilla muutoksia. Joidenkin verkossa vellovien käsitysten mukaan taustalla olisi nimenomaan pyrkimys häivyttää liikennemerkeissä olevien ihmistä kuvaavaavien hahmojen ulkomuodosta pois tunnistettavat naiseen ja mieheen viittaavat sukupuoliset piirteet.

Liikennevirastosta on kuitenkin kerrottu, että uudistuksen tavoite on tehdä merkeistä selkeämpiä ja entistä helpommin havaittavia. Hahmojen yksinkertaistamisen myötä eräät sukupuolisuuteen viittaaviksi tulkitut yksityiskohdat katoavat, jolloin hahmoista samalla tulee "sukupuolineutraaleja".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kannatan Iikka Kiveä tuossa asiassa! Olisi aivan hyviä että liikennemerkeissä olisi miehelle mieluisia miehekkäitä hahmoja. (Ja suurinta osaa naisistakin ne miellyttävät, myös rekkalesboja)
  Kake 2 (ei rekisteröitynyt) • 06.11.2017 15:27
Ei mitään ToF-hahmoja, ihan vain kahdesta syystä:
1) jengi pöllisi kaikki liikennemerkit
2) pääsisin hengestäni kun vain kuolasin niitä merkkejä enkä seuraisi liikennettä.

Kannattaisin etnosentrisesti painottuneita poliittisesti epäkorrekteja merkkejä, joissa persjalkaiset ylipainoiset suomalaiset lyllertäisivät tien yli.
  mixa (ei rekisteröitynyt) • 06.11.2017 17:27
Kasper Diem -blogissa ( kasperstromman.com ) on muutama ehdotus uusiksi KD-sertifioiduiksi merkeiksi.
  smo • 06.11.2017 20:10
Eikö ole vähän seksististä, jos aivan välttämättä ja raivosta jalkaa polkien haluaa, että liikennemerkeistä näkyy sukupuoli ?

Onko em. kristityillä jokin eroottinen suhde liikennemerkkeihin ?

Pitäisikö miehille ja naisille olla erilliset suojatiet, joissa myös asianmukainen liikennemerkki. Miehille mieshahmo ja naisille naishahmo vai olisiko siinä taas jotain homoeroottista ?

Ehkä sittenkin kaikkein varminta ja hengellisesti kestävintä on laittaa esim. suojatien merkkiin mies- ja naishahmo suorittamassa sukupuoliyhteyttä kontallaan.
Voi olla tarpeen näyttää sisään työntyminen alkuvaiheessaan ja siittimen kokoa korostaen, jotta katsoja vakuuttuu heteroseksuaalisen kiihoittuneisuuden voimakkuudesta.
Uskonnollisia tunteita voisi tarpeen mukaan vielä laajemminkin huomioida laittamalla naishahmolle huivi, jotta vältytään kiusallisesti näkyviltä hiuksilta.

Näin saataisiin eroottisesti aito ja selkeä muoto liikennemerkille, jonka tarkoitus on ohjata liikenteessä kulkevia - keitä he sitten kulloinkin ovatkaan.
  Passione (ei rekisteröitynyt) • 09.11.2017 19:45
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy