ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kreikassa kaavailuja rekisteröidyn parisuhteen avaamisesta homopareille

Sami Mollgren • 09.02.2015 20:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Kreikan tuore hallitus on ilmoittanut, että se pyrkii tunnustamaan samaa sukupuolta olevien väliset parisuhteet. Suunnitelmien mukaan tämä tapahtuisi avaamalla homopareille vuonna 2008 luotu, nykyään vain heteropareille sallittu rekisteröity parisuhde -instituutio.

Oikeusministeri Nikolaos Paraskevopoulos vahvisti suunnitelmat maanantaina parlamentille.

Edellisten vaalien myötä valtaan tammikuun lopussa noussut päähallituspuolue Syriza on aiemmin ainoana kreikkalaispuolueista liputtanut samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta, ja pääministeri Alexis Tsipras on aiemmin ilmaissut halunsa parantaa hlbti-vähemmistöjen asemaa yleisemminkin.

Viime vuosina samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamisesta on käyty laajempaakin keskustelua, ja sillä on vähäistä kannatusta muissakin poliittisissa ryhmissä.

Juuri nyt uutista samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamisesta pidetään kuitenkin yllättävänä, sillä Syrizan hallituskumppanina on Itsenäiset kreikkalaiset -puolue, joka vastustustaa hlbti-ihmisten aseman parantamista. Puolueen piiristä on esimerkiksi nimitelty Luxemburgin pääministeriä homovihamielisesti.

Kreikassa hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asema on yleisesti heikompi kuin Euroopan unionin maissa keskimäärin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy