ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kreikan televisiota syytetään homosuudelman sensuroimisesta

Sami Mollgren • 17.10.2012 07:10 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Kreikan valtiontelevisio leikkasi NET-kanavallaan parhaaseen katseluaikaan esitettävästä Downton Abbey -televisiosarjan maanantaina näytetystä jaksosta pois kahden miehen välisen suudelman.

Poistetussa kohtauksessa Rob James-Collierin näyttelemä päälakeija Thomas suutelee kartanossa vierailulla olevaa herttuaa.

Ratkaisu on herättänyt hämmennystä katsojissa. Myös pääoppositiopuolue, vasemmistolainen Syriza kritisoi tapausta tiedotteessaan:

- Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin demokraattisessa maassa 2000-luvulla, NET-kanavan virkailijat sensuroivat kahden miehen välisen suudelman Downton Abbey -televisiodraamasta.

- Tämä on tietysti selvä sensuuritapaus, äärimmäisen homofobinen ja syrjivä toimenpide, mutta viimeaikaisten tapahtumien valossa emme voi luonnehtia sitä ennennäkemättömäksi.

Kreikan valtiontelevision mukaan suudelma ei joutunut sensuurin kohteeksi, vaan paremminkin se leikattiin pois, koska kello 22.05 -lähetysajankohdan sisältöä määrittelevien sääntöjen perusteella kohtaus katsottiin sääntöjä rikkovaksi. Editoimaton versio näytettiin myöhempään ajankohtaan tiistaina.

Downton Abbey on brittiläisen ITV:n tuottama televisiosarja. Tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Yorkshireen, kuvitteelliseen Downton Abbeyn kartanoon. Sarjassa seurataan fiktiivistä Granthamin kreivikuntaa hallitsevan Crawleyn aatelissuvun sekä heidän palvelijoidensa elämää vuodesta 1912 eteenpäin.

Yhteiskunnallisista ja taloudellisista ongelmista kärsivässä Kreikassa asenteet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan ovat viime vuosina tiukentuneet.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Rontit mitä tekivätkään! Suudelmat ja halaukset energisoivat ja kantavat vaikeiden aikojen yli seesteisempään huomiseen niin meidät kuin heidätkin. Toisiaan halaavat ja suutelevat miehet ovat elämän suola ja onnellisen elämän mittari niin yksilöiden elämässä kuin yhteiskunnassakin siellä, täällä ja maailmassa yleensäkin.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 17.10.2012 09:44
"kahden miehen välisen suunnitelman" ??? :)
  wallu (ei rekisteröitynyt) • 17.10.2012 10:33
Noh, suunnitellun suudelman. Kirjoitusvirhe on korjattu. Syytän iPadin automaattista tekstintäydennystä ja otan vastuun huonosta omasta oikoluvustani.

Kommenttia muokattu: 17.10.2012 klo 12:43
  Sami Mollgren (ei rekisteröitynyt) • 17.10.2012 12:42
Oli Crowborough'n herttualla ja Thomasilla suunnitelmakin! En spoilaa enempää, mutta ottakaa selvää itse. :D
  Homopallero • 17.10.2012 12:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy