ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Kirjailija ja runoilija Pentti Holappa on kuollut

vaeltaja2006 • 12.10.2017 07:19 UUTISET: YLEISET • KOTIMAA

Kirjailija Pentti Holappa (kuva: Jorma Pouta / Otavamedia / Lehtikuva)
Pentti Holappa on kuollut kotonaan 90-vuotiaana.

Pentti Holapan kuolemasta kertoi Holapan pitkäaikainen ystävä Samuli Vierikko ranneliike.netille lähettämässään viestissä.


Holappa oli kulttuuriministerinä vuonna 1972.
Holappa sai Finlandia-kirjallisuuspalkinnon vuonna 1998 teoksestaan Ystävän muotokuva. Se on rohkea kirja kahden miehen rakkaussuhteesta.
Myös runoissaan 1900-luvun loppupuolella Holappa alkoi käsitellä rakkaus-teemaa uudella tavalla. Vuonna 1988 Pentti Holappa esitti runonsa ”Lammaspaimen” Helsingissä Esplanadipuiston lavalla vapautuspäivien puistojuhlassa.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy