ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KD-lehti: Myönteinen suhtautuminen homoavioliittoihin seurausta yleisen oikeuskäsityksen vääristymisestä

Sami Mollgren • 15.01.2017 13:40 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kristillisdemokraattien äänenkannattajan, KD-lehden verkkosivuilla julkaistiin sunnuntaina moniosainen Kd ideologia -tekstikokonaisuus. Kirjoituksen neljännessä osassa, joka on otsikoitu "tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus", otetaan esille myös samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Kirjoituksessa Suomen Kristillisdemokraattien kesällä päivitettyä puolueohjelmaa peilataan Euroopan kansanpuolueen (EPP) periaateohjelmaan sekä esimerkiksi Euroopan parlamentissa EPP:n ryhmään kuuluvan Suomen Kokoomuksen harjoittamaan politiikkaan. EPP on Euroopan parlamentin suurin ryhmä, ja siihen kuuluvat kuuluvat Euroopan unionin jäsenmaiden merkittävimmät maltilliset keskustalaiset ja keskustaoikeistolaiset poliittiset puolueet. Myös Suomen kristillisdemokraatit ovat kuuluneet EPP-ryhmään. KD on kuitenkin halunnut tuoda omaa aatteellista pohjaansa selkeämmin esiin, ja se suhtautuu EPP:hen kriittisesti.

KD-lehdessä julkaistun kirjoituksen mukaan suomalaisiin on syvästi juurtunut asenne, jonka mukaan lait eivät saa olla mielivaltaisia ja sortaa vähemmistöjä.

- Esimerkiksi kysyttäessä pitääkö homoseksuaaleilla olla yhtäläinen oikeus avioliittoon kuin heteroseksuaaleilla, välitön reaktio on, että kaikkien pitää olla tasavertaisessa asemassa.

Kirjoituksen mukaan asiaa ei ajatella loppuun asti.

Vaikka kristillisdemokraatit vastustivat konkreettisesti vuosituhannen vaihteessa samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallista tunnustamista, katsotaan nyt julkaistussa kirjoituksessa, että "perinnönjaon kaltaisissa juridisissa kysymyksissä on rekisteröityjen parisuhteiden oltava tasavertaisessa asemassa avioliittojen kanssa, mutta kristityille avioliitto on sakramentti miehen ja naisen välillä".

- Lainsäädännön antama uusi sisältö avioliitolle ei tee siitä avioliittoa kristillisessä mielessä, eikä kirkkoja pidä pakottaa muuttamaan opetustaan, todetaan kirjoituksessa.

Avioliitto-oikeuden yhdenvertaisuuteen viitaten kirjoittaja tekee johtopäätöksen, että "Yleinen oikeuskäsitys voi siis vääristyä".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
KD: "... kristityille avioliitto on sakramentti miehen ja naisen välillä ..."

Itse asiassa avioliitto ei ole sakramentti protestanttisissa kirkoissa (esim. luterilainen kirkko), joissa on kaksi Jeesuksen asettamaa sakramenttia, eli kaste ja ehtoollinen.

Katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa avioliitto on kyllä sakramentti (yksi seitsemästä).

KD: "... Lainsäädännön antama uusi sisältö avioliitolle ei tee siitä avioliittoa kristillisessä mielessä, eikä kirkkoja pidä pakottaa muuttamaan opetustaan ..."

On erikoista, että tätä asiaa jankataan jatkuvasti Aito avioliitto-piireissä, vaikka tasa-arvoinen avioliittolaki ei nimenomaan koske uskonnollisia yhdyskuntia, kuten luterilaista kirkkoa.
  Someone (ei rekisteröitynyt) • 15.01.2017 14:48
"mutta kristityille avioliitto on sakramentti miehen ja naisen välillä".

Tämä on taas tällaista totuuden vääristelyä. Luterilaisuudessa avioliitto ei ole sakramentti. Se taitaa olla ortodoksisuudessa ja katolilaisuudessa. Suomessa enemmistö kuuluu luterilaiseen kirkkoon. Avioliitto ei ole sakramentti vapaissa suunnissakaan.
  Kolmoisritti • 15.01.2017 15:14
KD-lehti kiihottaa kansanryhmäämme vastaan ja rikkoo homouskonrauhaamme. Kirjoitukset ovat panettelevia, solvaavia ja uhkaavia. Ne ovat omiaan herättämään ja vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja ja täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, eivätkä nauti sanavapauden suojaa. Kirjoitukset on poistettava yleisön saatavilta oikeuden määräyksellä.
  saarnaaja (ei rekisteröitynyt) • 16.01.2017 17:52
Se oikeuskäsityshän alkoi vääristyä siinä vaiheessa kun eräät tahot alkiovat palvoa vain yhtä ikisinkku-miesjumalaa, eli kun siirryttiin (sorruttiin) luonnollisemmista uskonnoista täysin luonnottomiin uskomuksiin.

Suomessakaan tuskin oli niin perhekäsitysten moninaisuuden ymmärtämisen kristillistä vinksahtaneisuutta ennen 1200-lukua. Erämiehetkin kun näkivät että kaikki karhunpennutkin kasvattaa vain naaras, uroshirvetkin hengaavat keskenään ja että perhemuotoja on luonnossa moninaisia.

Noh, luonnottomalla uskomuksella, joka jämähti 1800 vuotta sitten uskomuksiinsa, on tietenkin äärommäisiä vaikeuksia ymmärtää elävän elämän hyvää todellisuutta.
Ja sitä että elämme vain tämän kerran ja että rakkaus on kaikkein tärkein, eivätkä uskomis-vuorisiirtelyt
- vaikka tosin tuohon tavallaan jessekin vihjaa, vaikka taitaa puhua siitä olemattomasta ikisinkkutaivasisukistaan.

kristinuskomuksessa on se periongelma että kun lukee kokonaisuuden, tulee vastaan ikävasti "rakastakaa toisianne kuin itseänne" & "ette voi olla seuraajiani jos ette vihaa vanhempianne, sisaruksianne ja itseännekin" - eli mitä tuo kokonaisuutena tarkoittaa?

Kommenttia muokattu: 16.01.2017 klo 22:06
  human • 16.01.2017 21:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy