ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Katolinen kirkko ei luovuta tasa-arvoisen avioliittolain edessä

JuhaniV • 29.12.2013 21:03 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Katolinen kirkko Maltalla juhlavalaistuna. (JV)
Espanjan katolisen kirkon piispa väittää kirjeessään katolisille homoavioliittojen olevan tuhoisia yhteiskunnalle.

Piispa Casimiro López Llorente on vuodenvaihteen kirjeessään väittänyt samaa sukupuolta olevien avioliittojen olevan syynä "perheen tuhoutumiseen" ja "aiheuttaneen lasten vakavien persoonallisuushäiriöiden merkittävää kasvua".

Piispan mukaan homoavioliitot ovat "laskeneet perustan avioliiton ja perheen tuhoon". Homoavioliitot myös "heikentävät aviopuolisoiden välisen rakkauden kestävyyttä" ja voivat "synnyttää ilmapiirin [avioliitossa] mikä päättyy usein väkivaltaan".

Espanjassa vuodesta 2005 lähtien samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet mennä laillisesti naimisiin, huolimatta katolisen kirkon silloisesta raivokkaasta vastarinnasta huolimatta. Tutkimuslaitos Pew Research Centre sai aiemmin tänä vuonna tutkimustuloksen, jonka mukaan homojen hyväksyntä Espanjassa on aivan kärjessä. 88 prosenttia yhteiskunnasta hyväksyy homot.

***

Maltalla puolestaan uutisoidaan Maltan apulaispiispa Charles Sciclunan kertoneen käyneensä keskusteluja nykyisen paavin kanssa mm. lakivalmisteluista, jotka hyväksytyksi tullessaan antaisivat hompareille adoptio-oikeudet. Paavi oli ollut "shokeerattu" tästä tiedosta. Paavi oli piispan kertoman mukaan kehottanut häntä puhumaan voimakkaammin lakiehdotusta vastaan. Haastattelussa piispa kertoi tehneensä juuri paavin toivomalla tavalla joulusaarnassaan. Piispa totesi, ettei hän ottanut kantaa homojen oikeuksiin, vaan lasten oikeuksiin.

Piispa on todennut aiemmin: "Koska heteroparien seksuaalinen toiminta on perustavan laatuisessa roolissa tulevien yhteiskunnan jäsenten tuottamisessa, samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole tätä roolia yhteiskunnassa, koska siitä ei seuraa jälkikasvua".

Maltan tasa-arvoministeri Helena Dalli kertoi lehdistökonferenssissa viime kuussa, että lakialoite rekisteröidystä parisuhteesta tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteen ja antaa heille samat oikeudet ja velvollisuudet kuin avioliitossa olevilla heteroseksuaalisilla pareilla - mukaan lukien oikeuden lasten adoptointiin.

Tänään Maltan arkkipiispa Paul Cremona korosti puheessaan miehen ja naisen välisen avioliiton tärkeyttä, joka tulisi olla yhteiskunnan suojeluksessa.

Arkkipiispa totesi, ettei kirkolla ole mitään homoja tai toisinajattelijoita vastaan. Kirkollla on velvollisuus ilmaista huoli homojen adoptio-oikeudesta ja rekisteröidyistä parisuhteista paremman maan ja paremman maailman puolesta.

Kirkkosali, Malta (JV)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Katolisen kirkon edustajat esittävät väitteitä, jotka ovat tutkimuksin tms. todennettavissa. He esittävät noita väitteitä, kertomatta kertaakaan mihin tietoihin heidän väitteensä perustuvat.

Ymmärrän toisaalta tuon strategian. Jos he ilmoittaisivat tutkimustuloksia tehdyistä tutkimuksista, heidän väitteensä olisi helppo ampua alas. Nyt he vain heittelevät ilmaan näitä samoja mielipiteitä, joihin vastustajat eivät enää tunnu viitsivän edes ottaa julkisuudessa kantaa.
  JuhaniV • 29.12.2013 21:55
Niin heidän homofobisia mielipiteitään tukevia luotettavia tutkimuksia ei ole joten vaikeaa se on :D
  puppeliassi • 29.12.2013 21:57
Kun noita katolisten kirkonmiesten ”kannanottoja” lukee tulee mieleen väistämättä
seuraava Friedrich Nietzschen lause
”Kristinuskon ratkaisu nähdä maailma rumana ja pahana on tehnyt maailmasta ruman ja pahan”.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 29.12.2013 23:06
”Arkkipiispa totesi, ettei kirkolla ole mitään homoja tai toisinajattelijoita vastaan.”

Saanen nauraa - kiitos.
Homot olivat piispojen tämänkin joulun saarnojen ykkösaihe. Vuosi sitten Espanjan ja Ranskan piispat puhuivat samaan malliin ja brittipiispat hyökkäsivät yhteisvoimin Cameronin hallituksen ajamaa avioliittolakia vastaan. Ei mitään uutta, sillä piispat ovat epätoivoisia. Niissä länsimaissa (ja osavaltioissa), joissa katolisuus on suurin uskonto, enemmistö katolisista kannattaa ehkäisyvälineitä, aborttia ja homoparien avio-oikeutta eli ovat pääkysymyksistä täysin eri mieltä kuin Vatikaani ja kotikirkkonsa. Se toisaalta ihmetyttää, että kutsuvat itseään katolisiksi, vaikka vastustavat kirkkonsa agendaa.
---
Homovastaisimmilla piispoilla on ollut tämän vuoden (2013) aikana vastoinkäymisiä.

Britanniassa kovaäänisin tasa-arvon vastustaja ja homojen solvaaja oli Skotlannin katolisen kirkon johtaja, kardinaali O´Brien. Hän erosi/erotettiin viime helmikuussa, kun paljastui, että oli kähminyt neljää pappia jne. O´Brien on tällä hetkellä maanpaossa tuntemattomassa paikassa.

Minnesotassa puolestaan Minneapolis-St Paulin katolinen arkkipiispa John Nienstedt ilmoitti, että itse paholainen aiheuttaa homouden. Nienstedt käytti viime vuonna 600 000 dollaria kirkkonsa kassasta (saksalaislehden tieto) taisteluun homojen oikeuksia vastaan. Hän hävisi, sillä tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin Minnesotassa ja on jo voimassa.
Tällä hetkellä arkkipiispa Nienstedt on virkavapaalla, sillä poliisi tutkii Nienstedtiin kohdistettua kähmintäsyytettä:

www.advocate.com

Tässä oli vain pari tapausta. Samantyyppisiä oikeusjuttuja on käynnissä ympäri maailmaa.

Kommenttia muokattu: 30.12.2013 klo 00:26
  Havainnoija • 30.12.2013 00:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy