ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kapitalismi on parasta homoille ja lesboille?

vaeltaja2006 • 02.04.2009 06:37 • päivitetty: 02.04.2009 06:42 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Saksassa Gummersbachissa oli maaliskuun lopussa kolmipäiväinen seminaari, jossa pohdittiin sitä, millainen yhteiskuntajärjestelmä luo parhaat mahdollisuudet elää homoina tai lesboina. Seminaarin järjesti liberaalipuoleen lähellä oleva säätiö. Saksan liberaalipuolue on viime vuosina voimakkaasti liputtanut homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta. Liberaalien johdossa on homopoliitikko Guido Westerwelle.

Seminaarissa todettiin, että homoseksuaalisille ihmisille parhaat ihmisoikeudet tarjoaa kapitalismi ja sellainen uskonto, joka ei pyri olemaan kovin fundamentalistinen. Tri Wolfgang Doger (Liberaalista instituutista) on tutkinut homoseksuaalien oikeuksia ja talouden vapautta. Hän vertasi eri maita. Markkinatalous ei ole takuu siitä, että homot saisivat tasa-arvon, mutta se on välttämätön alkuehto. Vain yhdessä maassa, jossa on vain vähän taloudellista vapautta, on suonut homoseksuaaleille runsaasti oikeuksia. Tämä maa on Argentina.

Moderni talous, jossa luovuudella on erityinen asema, suosii avoimmuutta ja suvaitsevaisuutta. Tällaisiin johtopäätöksiin oli päässyt tri Daniel Dettling (Berlinpolis).

Nigel Crawhall pohti Arikan ihmisoikeustilannetta. Kaupunkien ulkopuolella vallitsee agraarinen, perinteinen talous. Tärkeää on jälkeläisten tuottaminen työvoimaksi. Hän suositteli Afrikan homoille ja lesboille: YK:ssa pitää lobata paljon. Näin ovat muutkin vähemmistöt (kansalliset ryhmät) onnistuneet saamaan oikeuksia.

Seminaarissa puhuttiin myös evankelisten kirkkojen suhteesta homoliittoihin. Asennemuutos on ollut nopea.

(Queer.de)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy