ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Kanada kunnioitti Christopher Pelosoa

jnsto • 02.12.2013 10:17 • päivitetty: 03.01.2014 19:23 • 1 kommentti. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Kanadan julkinen elämä on esittänyt laajalti surunvalitteluja liberaalipoliitikko George Smithermanin puolison Christopher Peloson löydyttyä kuolleena joulukuun 2013 lopussa. Peloso oli kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Smithermanin ja Peloson hääjuhla Elliot Lakella vuonna 2007 oli poliittis-tasa-arvoinen seurapiiritapahtuma. Oltuaan aiemmin ministeri Ontariossa Smitherman oli ehdolla Toronton pormestariksi 2010, mutta hävisi avoimesti homofobiselle Rob Fordille. Vaaleissa Toronton vanha liberaali keskusta tuki kauttaaltaan Smithermania, mutta Ford voitti esikaupunkien äänillä.

Peloson kuoleman tultua julki Kanadan eliitti esitti muistosanoja koko kentän leveydeltä. Konservatiivipuoluetta edustava ulkoministeri John Baird julkaisi suruvalittelun. Smithermanin vuonna 2010 voittanut Ford pyysi kaikkia torontolaisia lähettämään valittelunsa perheelle. Ontarion pääministeri Kathleen Wynne ei surulausuntoa esittäessään yrittänyt salata liikutustaan.

Perheen ystävä, aiempi pormestari Barbara Hall luonnehti Pelosoa "hyvin yksityiseksi ihmiseksi", joka joutui lasilaatikkoon mennessään naimisiin Smithermanin kanssa. Vuoden 2010 kampanjan aikana Peloso pysyi pääasiassa kotona hoitamassa vasta-adoptoitua poikaa.

Smithermanilla ja Pelosolla oli kaksi adoptoitua lasta. Pelosolla oli 20-vuotias tytär aiemmasta avioliitosta.

Barbara Hall luonnehti Peloson kuolemaa myös muistutukseksi siitä, että on vielä pitkä tie kuljettavana mielenterveysongelmien voittamisessa. - Ihmisten asenteitten tulisi muuttua niin, että mielenterveysongelmaisiin suhtaudutaan kuin ihmisiin, joilla on fyysisiä ongelmia.

Peloson tilanne nousi uutisiin ensi kerran syyskuussa 2013, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi. Sillä kertaa poliisi löysi hänet sekavassa tilassa Toronton länsiosan halki kulkevien rautateitten läheisyydestä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olen lisännyt linkin George Smithermanin haastatteluun Starissa.
  jnsto • 04.01.2014 10:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy