ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jussi Halla-aholle äänivyöry - hänestä Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja

vaeltaja2006 • 10.06.2017 13:34 • 22 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Sampo Terho ja Leena Meri onnittelevat puolueen uutta puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa (kesk.) perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä 10. kesäkuuta 2017 (kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari)
Jussi Halla-aho sai ylivoimaisen voiton perussuomalaisten puheenjohtajaäänestyksessä. Miten entinen puoluejohto nielee tappion, se nähdään lähiaikoina. Jos puolue lähtee hallituksesta, tilalle kaipaillaan kristillisdemokraatteja ja RKP:tä.

Halla-ahon puheiden ja kirjoitusten perusteella puolue suuntaa kohti keskiluokkaa ja mahdollisesti purkaa työväenpuolue-imagoaan. Maahanmuuttolinja on Halla-ahon tiukin ja kovin asia.

Kokouksen puheenjohtaja Kankaanniemi ilmaisi: "Pulinat pois".

Ylen kommentaattoreille tämä tulos oli yllätys. Kukaan ei uskonut näin vahvaa Halla-ahon kannatusta. Halla-aho 949, Terho 629. Myös Halla-aho itse oli hieman yllättynyt. Nyt hänellä on vahva tausta takanaan.

Loppuuko takinkääntö, kyselevät puolueesta erkaantuneet pettyneet.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jussi Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi jouduttaa puolueen hajoamista. Hajoamisprosessi käynnistyi toden teolla, kun perussuomalaiset joutuivat/pääsivät hallitusvastuuseen.

Hyvä, että Kankaanniemi pani kokouksen pulinat kuntoon. Suomea hän ei ole vielä pannut kuntoon.
  smo • 10.06.2017 13:56
Hyvä asia. PS suuntautuu jatkossa siis pakolaisuuskritiikkiin keskittyväksi ja kauas taka-alalle jää tämä "arvokonservatismi" aka. HLBT-ihmisten, naisten, sinkkujen yms. vihaaminen.

t. punavihreä pakolaisuuskriitikko
  ._. • 10.06.2017 17:14
Laura Huhtasaari on valittu perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Se sama Huhtasaari, joka suhtautuu epäillen evoluutioteoriaan, koska mainittu tieteellinen teoria ole "täydellinen eikä aukoton teoria". Se sama Huhtasaari, joka on liputtanut ns. "älykkään suunnittelun" puolesta.
  smo • 10.06.2017 17:30
Ja toinen varapuheenjohtaja on Teuvo Hakkarainen 636 äänellä. Need I say more?
  smo • 10.06.2017 18:34
Sinänsä mielenkiintoista seurata, mitä tapahtuu ja mitä syntyy, jos takiaispuolue hajoaa, täitä? Jussi Niinistö osoitti huumorintajua toteamalla vaalin jälkeen, että ”kenttä on puhunut, pulinat pois”. Nythän se vasta kunnolla alkoi ja piristää kesää, syksyä ja talvea.

Timo Soini oli loppuun saakka kunnon populisti, sillä hän valehteli vielä loppupuheessaan, että ”pyrin olemaan ihmisen puolella enkä ketään vastaan”. Soini on europarlamentaarikkona äänestänyt naisten oikeuksia vastaan Brysselissä ja Suomessa homojen ja kaikkien muidenkin sateenkaarisuomalaisten yhdenvertaisia oikeuksia vastaan. Lisäksi Soini on osoittanut lukuisia kertoja halveksuntaa kirjoittamalla ”homolaista” jne. eli hän ei ole kertaakaan käyttänyt edes oikeita termejä. Siinä ei sinänsä mitään ihmeellistä, sillä Timo Soinin jumaloiman katolisen kirkon piispat esimerkiksi Keski-Euroopassa kertovat homouden olevan heidän kuvittelemansa saatanan tekosia ja homoille kuuluu kuolema. Onneksi elämme Euroopassa, jossa ihmisvihamielisillä kirkkokunnilla ei ole ylivaltaa, toista on Afrikassa.

Nyt kun persupuolue Halla-ahon ja Huhtasaaren myötä siirtyy 1930-luvulle, niin kenties puolueessa sananvapaus lisääntyy niin, että idioottimainen möläyttely on puoluejohdon suosimaa. Sekopäisiä höpöttelevä kreationistihörhö Huhtasaari sopii mainiosti varapuheenjohtajaksi. Huhtasaaren aktivismiin kuuluu myös rasististen öykkäriporukoiden kannustaminen.
Kaikki ps:n puheenjohtajaehdokkaat kannattivat yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa:
www.suomenuutiset.fi

Naapurimaassa uutisoitiin
SVT
www.svt.se
Dagens Nyheter
www.dn.se
  Havainnoija • 10.06.2017 18:36
Tuollahan ovat tosiaan sekä Kokoomuksen Orpo että Keskustan Sipilä jo maalailleet hallituksen kaatumista.
  smo • 10.06.2017 18:41
Toivon että hallitus kaatuu. Uudet vaalit jne.
  1965 • 10.06.2017 20:41
Smo: ".. tieteellinen teoria ole täydellinen eikä aukoton teoria .."

Suomessa opetetaan tälläkin hetkellä 1. luokalta lähtien sitä toista teoriaa, koska perinteet ja kulttuuri sitä kuulemma vaativat. Rinnalle yritetään nostaa myös muita teorioita, koska olisihan se kovin ikävää, jos vain se ensimmäinen ja toinen teoria olisivat tarjolla. Maailmankatsomusten monipuolisuus on rikkaus, vai miten se menikään?

Elämme keskellä moniarvoista yhteiskuntaa eikä kenenkään maailmankatsomuksia voi noin vain kiistää, mistä johtuen varmemmaksi vakuudeksi kouluihin ollaankin tuomassa uutta uskontoainetta, joka ei todellakaan suhtaudu kriittisesti uskontoihin, vaan laajentaa perspektiiviä tähän "monipuolisten maailmankatsomusten" joukkoon, joiden joukossa ateismi, materialismi tai miksi sitä itse kukin haluaa kutsua, kutistuu vain yhdeksi maailmankatsomukseksi muiden joukossa.

Jos ja kun evoluutioteoria käy vastoin tätä laajempaa teoriaa maailmankatsomusten rikkaudesta, aiheuttaen ristiriitoja, se saa väistyä, kuten esimerkiksi poliittisesti korrektissa Englannin koululaitoksessa on käymässä. Moni uskonnonopetusta ja uskontojen kasvavaa vaikutusta yhteiskunnallisessa debatissa vastustanut taho on myös saanut fundiksen leiman täällä otsaansa.

Taivastelu tämän asian tiimoilta lienee turhaa, vai mitä?
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 10.06.2017 22:41
Smo: ".. Tuollahan ovat tosiaan sekä Kokoomuksen Orpo että Keskustan Sipilä jo maalailleet hallituksen kaatumista .."

Sipilä ja Orpo lienevät yhden kauden poliitikkoja. Kuka muistaa enää Kataista, Kiviniemeä tai Stubbia? 2000-luvun politiikka on pelkkää imagonluontia ja toimitusjohtajuutta.

Kun yksi poliitikko on tehtävänsä tehnyt, hänen tilalleen nostetaan toinen antamaan kasvot harjoitetulle politiikalle, koska freesiys on kaikki kaikessa. Tilanne on äitynyt sellaiseksi, että joukkoa tulee ja menee yhden hallituskauden aikana ja joukkoa nostetaan jopa tuntemattomuudesta poliittisen näyttämön parrasvaloihin.

Kuka taho ne Oikeat Päätökset SOTE:sta ja maakuntahallinnosta sitten tekeekään, koska tuo mylly on ollut pitempään käynnissä kuin Sipilän poliittinen ura, tuskin haluaa monen vuoden uurastukselle sellaista päätöstä. Muutaman päivän oudoksumisen, hämmästelyn, ihmettelyn ja kaartelun jälkeen palataan normaaliin päiväjärjestykseen.

Suomessa poliittinen "vakaus" on kuulemma sellainen asia, mistä pidetään kynsin ja hampain kiinni. Kyseessä on maailman vakain valtio, vakuuttaa eräskin tutkimus, jota siteerattiin vielä vähän aikaa sitten julkisuudessa kunnioitusta värisevillä äänenpainoilla.
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 10.06.2017 22:57
Joko nyt saadaan viinit ja viskit myyntiin ruokakauppoihin ja kioskeihin?

Poistaako Halla-ahon hallitus suomesta kaikki islamistiset viinanmyynti kiellot?
  Jeesuskin muutti veden viiniks (ei rekisteröitynyt) • 10.06.2017 23:30
Kylmäävä tuo haudankaivaja hahmo. Putin taitaa rahoittaa Halla-Ahon EU-ero projektia.......
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 10.06.2017 23:42
Suomessa ei opeteta ns. "älykästä suunnittelua" tai luomisoppia luonnontieteenä. Toinen juttu sitten on uskonnon opetus, jonka tarinat toki alaluokilla voivat upota otolliseen maaperään. Asia on kuitenkin eri.
  smo • 11.06.2017 08:37
persukokouksesta näki sen, mikä on huomattu jo muutenkin, että persuista on lähtenyt maltillisempaa porukkaa ja sinne ovat jääneet radikaalimmat persu-uskovaiset. Radikalisoitunempi persuväki sitten isi...istui ja valitsi profeettansa.

Halla-ahohan on europarlamentaarikkona ja keväällähän hän maalaili sellaista ajatusta että jos hänestä persupuheenjohtaja tulisi, niin hän voisi omasta mielestään johtaa puoluetta Brysselistä käsinkin. Saapas siis nähdä, tuleeko persuille pakolais-puheenjohtaja :D

Nyt kun raivo-epä-raitis Hakkarainenkin nousi pöydän alta pers*puolue-eliittiin, niin vissiin hänen helluntailaisuskontojohdollaan persut vapauttavat kaiken viinan järviäkin täyttämään, jotta populismia voi sitten harrastaa suutus-päissään, kuten se utopia-jumalakin teki kootuissa krapula-kertomuksissaan. persu-helluntailaisethan kuitenkin uskovat että kaita tie vie taivaisiin - ja onhan se osa tuosta ihan tottakin että hakkaraismaisesti humalikkona hoippuen kulkeminen on varsin kaitaa.

Hakkarainen voi valehdella (koska helluntailaisuudessahan valehtelu ei ole kiellettyä, eikä synti lainkaan) kaikkien terroristien olevan muka muslimeita, vaikka 2010 terrorismi-isku Helsingissä oli nimenomaan persuyhteyksienkin radikalisoituneiden helluntailais-nuorisopiirien tekemä. Siis kaasu-, pippurisumute- ja nyrkkirauta-terroristi-iskun Helsinki Prideä vastaan. Porukkahan oli Pks pohjoisnurkilta, piireistä, joiden toiminnassa mm. persu Mika Niikko on ollut mukana. Eli terrorismi on ollut sekä helluntailaiskristillistaustaista että myös kytköksissä persuihin - ei toki yhtään mikään ihme :D

Jussi Halla-aho itse on nettikirjoituksissaan kymmenkunta vuotta sitten kirjoitellut että "Tehtaanpuiston homon kanssa hakisi aseen yläkerrasta ja ampuisi" -tyyliin. Toivottavasti on noista radikalisoitumisajoistaan edes vähän tervehenkistynyt tai Hki Priden turvatoimia on taas persu-uhan vuoksi kiristettävä.

Tuo liittyi Halla-ahon kirjoitteluun, jossa hän väitti että helelle olisi ehdotettu suseksiä - eri asia on se, onko tuollaista koskaan tapahtunutkaan muussa, kuin Halla-ahon vilkkaassa mielikuvituksessa. www.halla-aho.com

Halla-ahohan sen sijaan lykästyi moniavioisuuteen, tai ainakin jalkavaimojutuista, mikä tuli esiin keväällä, kun tuli tietoon että hänellä on lapsia muidenkin naisten, kuin vain vaimonsa kanssa. Sen verran paljon väitetyt somalien moniavioisuudet ilmeisesti houkuttelivat Halla-ahoakin, vaikka hän on niistäkin jurnuttanut netissä.
Mutta ehkä hän haluaa vain kieltää muilta, kieltää muilta usonnoilta sitä, mitä itse haluaa harrastaa ja mitä persujen uskovaiset haluavat harrastaa. Tuohan asenne ei ole mitenkään tavatonta populisminationalismi & uskovaispuolueissa muita uskontoja ja kulttuureja kohtaan. Halla-aho on ollut ihan "vinttinsä pimeänä" mainta siitäkään että helluntailaisuus ei ole eruooppalaista, eikä etenkään suomalaista kulttuuria, vaan se on maahanmuutto-juttu Rapakon takaa mutkan kautta Lähi-idästä alkuisin.

Halla-ahohan on julistanut raiskaajia kohtaan kovempia toimia, joten mielenkiintoista nähdä, saako persujen puoluetoimistolla hänen johtajakaudella vielä jatkaa seksuaalirikostuomion saanut persu"työmies" ja alkaako persujen keskuudessa olevien monien seksuaalirikoksia tehneiden puhdistus. persujen ehdokkainahan on ollut monia raiskaus-, väkivalta- ja jopa pedofilia-rikoksiin syyllistyneitä.

Halla-ahohan on omien sanojensa mukaan ateisti, joten menestystä vaan umpi-uskovaisen Laura Huhtasaaren ja helluntailaisen Hakkaraisen seurakuntatoiminnan johtamiseen. Halla-ahohan on myös sivari, joten kait sitten ei enään vaadi asehankintaluopien löysäämistä, kuten hän ainoina lakialoitteinaan Eduskunta-aikaan jostain syystään teki. Mutta ehkä sieltä Kiovan ajoiltaan, vanhan ortodoksi-kirkkoslaavin tekstien tutkimisista jotain varsin radikaaleja ajatuksia on löytynyt ja syöpynyt mieleensä ... naisten yhdenvertaisesta asemasta, seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuudesta ...

- - -

Noh, uudet vaalit voisi olla nyt ehkä paras ratkaisu. Etenkin kun maailmantalous ja eurotalouskin on saanut Suomenkin talouden naftaliinista liikkeelle ja aikaansaamattomia hallitustoimia ei akuutisti tarvittasii, vaan voisi keskittyä ihan vaalipuuhiin. Se, että kd pääsisi hallitukseen, persujen tilalle, on ainakin ojasta allikkoon menoa. Nyt talouden päästyä lisäkäyntiin, ulkomaisten vaikutusten ansiosta, tarvittaisiin hieman laajapohjaisempaa hallitusta, jotta kansallinen yhteisymmärrys ja tahtotila saataisiin käyntiin. persuille voisi sen populisti-räkyttämis-koirankopin laittaa Eduskunnan istuntosalin nurkkaan kyllä, kuten aiemminkin.

Kommenttia muokattu: 11.06.2017 klo 12:22
  human • 11.06.2017 11:22
Täällähän on elämänkertakoostejuttu Halla-ahosta

www.iltalehti.fi

Voi sitten vain miettiä, miten nuo jutut ovat vaikuttaneet persoonansa luomiseen.
  human • 11.06.2017 12:35
Maahanmuuttajakirjoittelusta ei aina tule esille, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Arabimaat muodostuivat pitkälti ottomaanien vallan aikana. Ottomaanit yrittivät länsimaistua ja uudistua, mutta sen epäonnistuttua, kun kansallisuusmieliala alkoi saada tilaa monikulttuurisessa maassa, niin he ottivat islamin uskon ja yrittivät sen avulla pitää valtakuntaa koossa. Tämä maailma ei ole irrallaan menneisyydestä ja se vaikuttaa edelleen tänäkin päivänä.

Ottomaanien aikana ei ollut aluksi välitetty teollistumisesta ollenkaan eikä edistyksestä, mutta kun Napoleon valloitti Egyptin, niin ottomaanit järkyttyivät, koska he olivat luulleet olevansa ylempi sivilisaatio kuin eurooppalaiset. He olivat jämähtäneet paikoilleen.

Ottomaanit yrittivät laajentaa aikoinaan Eurooppaan ja olivat jo Wienissä, mutta hävisivät.

Arabimaailmassa on edelleenkin näkyvissä konkreettisesti ottomaanivallaan ajan asenteet ja vaikutukset. Se ei ole kadonnut minnekään. Ottomaanit yrittivät korvata perinteiset vaatteet kuten turbaanin jne mutta eivät onnistuneet, koska heillä ei ollut tarvetta muutoksiin missään asiassa, vaan olivat säilyttäneet vanhaa vuosisatojen ajan.

Siksi arabimaat ovat edelleen henkisesti 1000-luvulla, koska he olivat aina olleet ottomaanien aikana.

Ottomaanit eivät aluksi painottaneet mitään uskontoa. Uskonto tuli vasta myöhemmässä vaiheessa kuvioihin ja tavallaan nykyiset arabit ovat tämän ottomaanivallan ajan yhtenäistymispolitiikan "uhreja".

Ottomaanien valtakunta oli hyvin organisoitu.

-----

En ymmärrä, miten yhdellä asialla ratsastetaan jatkuvasti. Onhan tuo eduskuntatyö varsin paljon ja valtaosaltaan muuta- pitää osata esimerkiksi matematiikkaa ja talousasioita yms. Täytyy tietää laajasti yhteiskunnallisia asioita - ja historiaa.

Persut näyttävät minusta koko ajan osaamattomuuttaan yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja sitä viedään kuin pässiä narusta. Outoa pullistelua heiltä kyllä tulee. Hehän ovat vain kasvattaneet tuloeroja.

Tuollaiset kansallismieliset julistukset ovat vähän kuin yrittäisi mennä ajassa taaksepäin. Halutaan luoda kaaosta kaaoksen vuoksi eikä lopulta osata esittää minkäänlaisia vaihtoehtoja kuin mm. että mistä sitä rahaa saadaan ja millä tavalla uusia elinkeinoja kehitetään ja miten pärjätään kansainvälisessä kaupassa jne jne.

Persuilla ei ole visioita esittää. Osaavatko he edes ottaa vastuutaa? Entä jos kaikki meneekin päin helvettiä heidän takiaan: mitä sen jälkeen tehdään? Levittelevät varmaan käsiään.

Suomen talous nojasi pitkään Venäjän kauppaan ja siihen tuuditettiin. Kun Venäjä sitten kaatui, ei ollut tilalle mitään. Sitten ainoaksi vaihtoehdoksi tuli EU yhteismarkkinat. Vähän pakkotilanne, jos meinaa pärjätä.

Riita ja epäsopu on suomalaisille tyypillisiä: Venäjän väliaikaiselle hallituksellekin esitettiin 2 manifestia aikoinaan, kun ei päästy sopuun.

Kommenttia muokattu: 11.06.2017 klo 19:03
  Kolmoisritti • 11.06.2017 14:02
Uusi hallituskokoonpano viimeistään tiistaina?
Tänään aamupäivällä hallituspuolueiden johtohenkilöt kokoontuvat Kesärantaan neuvottelemaan hallitusyhteistyön jatkamisesta perussuomalaisten kanssa. Ongelmana ei ole sote eikä työttömien työnhakuilmoitukset, vaan perustavanlaatuinen arvojen ristiriita. Perussuomalaisten nykyjohdon ja sen kannattajien arvomaailma on niin rasistinen, homovihamielinen ja ylipäätään niin ihmisyydenvastainen, että yhteistyö on lähes mahdotonta.
Tässä uutisessa on kerrottu päivän ohjelmasta
www.hs.fi
Keskusta ja kokoomus lähtivät vuoden 2015 vaalien jälkeen hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Olisivatko lähteneet, jos persujen johdossa olisivat silloin olleet Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola? No eivät.
---
Halla-ahon mielipiteitä ja käsityksiä, voivat järkyttää
yle.fi
Joona Tenan kirjoitus
www.facebook.com
  Havainnoija • 12.06.2017 02:53
Ja näiden valintojen seurauksena hallitus kaatuu.
  smo • 12.06.2017 14:19
Tässä vielä linkit tuoreimpiin uutisiin:
Yle
yle.fi
HS
www.hs.fi
  Havainnoija • 12.06.2017 14:22
Nyt tämä perui A-studioon osallistumisen ja laittoi akan sinne : taitaa olla pelkuri. Olisi pitänyt mennä eikä väistää. Tosi outo tyyppi. Vellit meni housuun.

Persut menetti hallituspaikkansa: mikä moka! Kävi niin, että Kokoomus ja Keskusta käyttivät tilaisuuden heti hyväkseen ja saavat vallan, kun heittävät Persut ulos. Politiikka on kovaa taktiikkapeliä, missä Persut hävisivät ja eivät edes tajunneet sitä. Halla-Aho on vain tekosyy. Nyt nää känkkärängät sai kenkää. Hallitus ei todennäköisesti kaadu, vaan otetaan muita tilalle. Toiset iloitsevat.

Kommenttia muokattu: 12.06.2017 klo 19:31
  Kolmoisritti • 12.06.2017 18:21
"Persut menetti hallituspaikkansa: mikä moka!"

Arvelen, että oli ihan tarkoituksellista valita "nuivat" puolueen johtoon, jolla pakotetaan hallitus kaatumaan/Persut Halla-ahon johdolla marttyyreina oppositioon.

Kummallisinta tässä näytelmässä on puolueen kahtiajako jossa Soinin "maltillisempi" siipi ei tunne puoluetta enää omakseen uudella johdolla. Kuitenkin näistä "nuivista" Persut tunnettiin (ja näitä Soini käytti hyväkseen myös tässä kohtaa).
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 12.06.2017 19:13
Eivät halunneet menettää omia isoja palkkojaan eivätkä pystejään....tässä näkyy miten palkka ja raha ts. perustoimeentulo vaikuttavat siihen, että hyvinvoinnista pidetään kynsin hampain kiinni tosielämässä.

Huom. he ovat olleet Halla-Ahon kanssa vuosikausia samassa puolueessa ja kuunnelleet häntä ilman vastalauseita. Metkaa sinänsä! Väittivät ettei ole muka sama puolue enää. Tietenkin on. Sama jengi kuin aikaisemmin edelleen.

Nyt kun meinas mennä matto jalkojen alla, kuvio menee uusiksi.

Tämä paljastaa hyvin paljon, mistä elämässä on kysymys eli hyvinvoinnista - ja se evätään sateenkaariväeltä. Tätä tosiasiaa ei niinkuin uppoa homojen kaaliin, et missä mennään ja mikä painaa...ei tajua ei.

Kommenttia muokattu: 13.06.2017 klo 16:27
  Kolmoisritti • 13.06.2017 16:24
smo: ".. Suomessa ei opeteta ns. "älykästä suunnittelua" tai luomisoppia luonnontieteenä .."

Onko Huhtasaari tällaista jossain vaatinut? Ei nyt muistu mieleen, että olisin sellaisesta lukenut. Lieneekö sitten kyseessä oma maailmankatsomus? Niille uskonnollisille maailmankatsomuksille taisit jossain toisessa threadissa vaatia kunnioitusta, jos muistan oikein?

smo: ".. Toinen juttu sitten on uskonnon opetus, jonka .."

Suomessa on pääkaupunkiseudulla kouluja, joissa on enemmän uskonnonopettajia kuin matematiikan ja luonnontieteiden opettajia yhteensä. Lisäksi, uskonnonopetus alkaa heti ensimmäiseltä luokalta, kun taas luonnontieteet vasta viidenneltä luokalta. Nekin ovat arvovalintoja päättäjiltä maassa, jonka PISA-tulokset laskevat nopsaan tahtiin. Testeissä ei kysellä opetuslapsista tai evankeliumeista, koska niitä ei pidetä essentiaalisina modernin yhteiskunnan tekijöinä.

Eli kyllähän se usko, ja luomisoppi sitä myöten, siellä taustalla jyllää, ei vain näkyvästi. Liekö vapaakirkollisten suuntausten "synti" siinä, että ne tuovat liian paljastavasti uskonnon roolin esille? Parempi edetä sammutetuin lyhdyin vedoten tunnustuksettomaan opetukseen - ja uutena keppihevosena tämä "kulttuurien moninaisuus", johon luterilainen kirkko on tarrannut hanakasti.

En pidä näitä laisinkaan eri asioina. Sama asia, vain hiukan eri tavalla paketoituna.
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2017 09:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy