ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Juhannuksen kukka: Kissankäpälä

vaeltaja2006 • 23.06.2013 16:39 • 2 kommenttia. UUTISET: SATTUMAT • KOTIMAA

Pride-kukka: ahokissankäpälä
Muutama luontoharrastaja valitsi jälleen juhannuskukan tai epävirallisemmin pride-kukan. Ehdokkaina oli monia saniaislajeja, mm. hiirenporras ja alvejuuri. Vanamoa ei haluttu valita, koska se on esillä muutenkin yhtenä kansalliskukkana. Vanamo kukkii parhaillaan. Samoin valitsematta jäi harakankello, joka kukkii juuri nyt komeimmillaan.

Epäviralliseksi pride-kukaksi valittiin kissankäpälä. Valokuvausta varten löytyi vain jo kukintansa lopettaneita kissankäpäiä. Kukkatupsut ovat sinipunaisia. Kissankäpälä kasvaa vanhojen maatuneiden sorakuoppien rinteillä, mutta laji on tullut harvinaisemmaksi, koska sopivia kasvupaikkoja ei enää paljon löydy. Mahdollisesti myös ilmaston lämpeneminen on heikentänyt lajin asemaa. Kissankäpälä ei ole uhanalainen, mutta se on silmälläpidettävä laji. Juryn mukaan se on ”herttainen” laji. Jury ei halua nimiään julkisuuteen.

Jury yritti kerätä sateenkaaren värisen kukkakimpun, mutta punaista kukkaa ei löytynyt.

Saniaisten muinaismetsä jäi kakkoseksi. Voi vain kuvitella, miten dinosaurus kurkistelee jättiläissaniaisten välistä.
Harakankello menetti valokuvassa sinipunaisen värinsä.
Vanamo tunnetaan Suomessa muutenkin yhtenä kansalliskukkana. Vanamo kukkii juuri nyt Etelä-Suomessa.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kasvimaailman asiat johdattavat miettimään myös ihmiskunnan suuria asioita.

Mitä, jos eräänä päivänä tutkijat ilmoittavat, että homojen ja lesbojen määrä on huolestuttavasti vähentynyt. Kyseessä on - ei uhanalainen vaan silmälläpidettävä ihmisjoukko. Sitten etsitään syytä: ympäristömyrkyt, siittiöiden huono kunto, jumalaton elämäntapa.

Venäjällä pelätään, että tilanne on päinvastainen. Homojen määrä lisääntyy. Siitä tulee hallitseva joukko, ja se johtaa Venäjän turmioon, kun uusia lapsia ei tule.

Miksi venäläiset homovastaiset ideologit väittävät, että maailmassa on suuri lobby, joka haluaa tuhota perheet ja lopettaa lasten syntymisen (kerrottiin Johan Bäckmanin seminaarissa)? Ainakaan homot/lesbot eivät ole siinä lobbyssa mukana. Miksi he toimisivat itseään vastaan. Homoja ja lesboja syntyy pääasiassa heteroperheistä.
  vaeltaja2006 • 24.06.2013 10:18
Kaksi vuotta sitten nimimerkki "Luontokin panee parastaan" keräsi sateenkaari-kukkakimpun. Hän luetteli tällaisia kukkia: (suora lainaus, mainio yhteenveto)

Suomen luonnonkukista löytyy myös kaikki sateenkaari-värit. Niistä kesän LHBT-lemmenkimpun voi, ainakin ajatuksissaan, koota vaikkapa seuraavista:

PUNAINEN - ketoneilikka
Täysin punaisia luonnonvaraisia kukkia on Suomen luonnossa kylläkin äärimmäisen vähän, jos lainkaan. Niistä yleiseimpiä on ketoneilikka, josta löytyy liki punaisia luonnonvaraisiakin kasvustoja.
www.luontoportti.co
Jo 1700-luvulta peräisin olevista mamu-punakukista löytyy Palestiinasta kotoisin oleva, monin paikoin villiintynyt palavarakkaus
www.luontoportti.co
Suomen luontohan sensijaan suorastaan rypee vaaleanpunaisen ja lilan eri sävyissä, kanervikoita, maitohorsmia ja lukuisia muita kukikoita myöten.

ORANSSI - siperianunikko
Oransseja kukkiakin on alkuperäisluonnossamme vähän. Niistä idempää jo aikoja sitten Lappiin villiintynyt ja siellä menestyvä siperianunikko.
www.luontoportti.co

KELTAINEN - rentukka
Keltaista sitten löytyykin Suomen kukista mielinmäärin.
Niistä edustavin tähän on rentukka, joka on erittäin ikivanha dinosaurus-kukkalaji. Sitä esiintyy liki kaikkialla maailmassa Suomea, Australiaa, Etelä-Amerikkaa myöten, joten varsinainen globaalin rakkauden symboli - ja meillä niin oivasti nimettykin :)
www.luontoportti.co

VIHREÄ - humala
Vihreästi kukkiviakin kasveja löytyy. Humala on ehdoton valinta tähän, ihmisten oluitten aromin kruunaajana ja myös siksi, että Suomen vanhimpia eläviä organismeja voi hyvinkin olla humala-kasvi!
Sisämaassa nimittäin kasvaa humala-yksilöitä, jotka muinaisen Litorinameren rantalehtojen aikuisen alkusiemennyksensä jälkeen ovat eläneet jo ainakin 7000 vuotta, jo silloin kun merenranta kulki sisämaassa. Villit humalat kasvavat sisämaassa useimmiten ihan vaan poika- tai tyttöporukoissa, eli vain joko hede- tai emikasvi-kasvustoina tai yksilöinä. Moista Suomessa selviytyjää on syytä ihailla ja kunnioittaa : )
www.luontoportti.co

SININEN - kissankello
Noita kellomaisia kukkiahan on montaa lajia ja rakkailla lapsilla monia nimiä; peuran, kurjen, harakan, lampaan, poron, variksen... kelloa, joten varmasti myös lepakon, hompsun, transun ja bissen kellotkin kuuluvat mukaan :)
www.luontoportti.co
Sinisiä kukkia löytyy muitakin toki luonnollisesti pilvin pimein, kuten vaikkapa keto-orvokki tai nurmitädyke, jonka kukka kestää vain 1 päivän, joten joillekin siinä 1yön juttujen symboliarvoa ;)
www.luontoportti.co
www.luontoportti.co

VIOLETTI - huopaohdake
Ihmiset ovat erinäisistä syistä karsastaneet liki kaikkia muita ohdake-lajeja, paitsi huopaohdaketta, joten suvaitsevaisuutta edustakoon varsin poikkeavan laji, huopaohdake.
www.luontoportti.co
Muita violetti-liloja kukkia on lukemattomia luonnossamme.

Lemmekkään Kukkeaa Kesää - annetaan kaikkien kukkien kukkia!

Kommenttia muokattu: 24.06.2013 klo 10:36

Kommenttia muokattu: 24.06.2013 klo 10:36
  vaeltaja2006 • 24.06.2013 10:29
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy