ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Järjestöt huolissaan: Suomen hallitus hylkäämässä YK-suosituksen translain uudistamisesta

Sami Mollgren • 24.08.2017 12:36 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomi aikoo hylätä YK:n jäsenmaiden suosituksen translain uudistamisesta, etenkin sterilisaatio- ja lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamista sukupuolen juridisen vahvistamisen edellytyksenä.

Suosituksen hylkääminen käy ilmi Suomen hallituksen raporttiluonnoksesta YK:lle. Hallitus luovuttaa lopullisen vastauksensa YK:lle tämän viikon perjantaina.

Joukko järjestöjä on kritisoinut hallituksen toimintaa. Järjestöjen mukaan suositus translain korjaamisesta hylätään perustelematta.

Ihmisoikeusliitto kertoo, että Suomi oli toukokuussa arvioitavana YK:n ihmisoikeusneuvostossa UPR-prosessissa, jossa jäsenmaat antoivat Suomelle yhteensä 153 suositusta ihmisoikeustilanteen parantamiseksi, mukaan lukien suosituksia translain korjaamiseksi ja intersukupuolisten lasten oikeuksien takaamiseksi. Suomi aikoo hylätä peräti 37 suositusta. Viime kierroksella neljä vuotta sitten Suomi sai 78 suositusta, joista se hylkäsi vain viisi.

Elokuun puolivälissä Seta lähetti kirjeen Suomen YK:n yleismaailmallisessa määraikaistarkastelussa (UPR) saamien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskeviin suosituksiin liittyen pääministeri Juha Sipilälle, ulkoministeri Timo Soini sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle. Siinä Seta totesi kannustavansa hallitusta hyväksymään Suomen YK:n yleismaailmallisessa määräaikaistarkastelussa saamat sukupuolivähemmistöjä koskevat suositukset.

Suomen jo valmistettu translaki jumissa

Sosiaali- ja terveysministeriö on jo valmistellut esityksen translaiksi edellisellä vaalikaudella, mutta tuolloin hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet esityksen antamista eduskunnalle, eikä nykyhallituskaan ole translakiuudistusta edistänyt. Asia ei ollut esillä hallitusneuvotteluissa.

Translakia pyritään edistämään parhaillaan myös kansanedustajien tekemän lakialoitteen muodossa.

Myös Äitiyslaki-kansalaisaloitteen siirtyminen suureen saliin viipyy

Äitiyslaista tehty kansalaisaloite on parhaillaan lakivaliokunnan käsiteltävänä. Sitä ei ole ainakaan toistaiseksi annettu eduskunnalle. Äitiyslaki-kansalaisaloitteen jatkokäsittelystä oli määrä päättää valiokunnassa kesäkuun alkupuolella, mutta asia poistettiin ennen kokousta esityslistalta. Joidenkin tietojen mukaan asian siirtäminen hamaan tulevaisuuteen liittyi hallituksessa istuneiden perussuomalaisten hajoamiseen.

Äitiyslain tavoitteena on parantaa lapsen juridista asemaa toiseen tosiasialliseen vanhempaan nähden. Äitiyslaki mahdollistaisi, että naisparille hedelmöityshoidoilla syntyvän lapsen juridinen suhde molempiin vanhempiinsa voitaisiin vahvistaa tunnustamalla lapsi neuvolassa, ilman tarvetta perheen sisäiseen adoptioon.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tulee väkisin vähän sellainen tunne että tämä viivytystaktiikka on pelkkää kiusantekoa viimeiseen asti
  aap • 24.08.2017 13:24
Tämäkö se on sitä "kristillistä lähimmäisenrakkautta", josta Soini jaksoi aina paasata.
HA!

Suomen hallitus on kaikkeudessaan kenties Suomen koko historian vastenmielisin hallitus. Onneksi Vihreät on kovaa vauhtia nousemassa seuraavaksi päähallituspuolueeksi.
  ._. • 24.08.2017 13:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy