ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italian senaatti hyväksyi vesitetyn parisuhdelain

Sami Mollgren • 25.02.2016 21:27 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Italian senaatti hyväksyi parisuhdelakiesityksen äänin 173-71. Seuraavaksi esitystä käsitellään parlamentin alahuoneessa. Alkuperäisestä vesitetty lakiesitys ei kompromissina katolisille konservatiiveille salli sisäistä adoptiota eikä sisällä vaatimusta uskollisuuden vannomisesta kumppanille.

Asiasta kertoo uutistoimisto ANSA.

Parisuhdelakia ajanut demokraattista puoluetta edustava pääministeri Matteo Renzi pitää päivää historiallisena. Hänen puoluetoverinsa Monica Cirinnà pitää voittoa puolitiehen jääneenä. Myös hlbti-aktivistit ovat kritisoineet lakiesityksen vesittämistä. Esimerkiksi sateenkaariperheissä elävien lasten asemaan ei nyt ole tulossa parannusta.

Esitys siirtyy seuraavaksi parlamentin alahuoneen käsiteltäväksi. Lopullisen äänestyksen on määrä tapahtua kahden kuukauden kuluessa, ja lakiesityksen läpimenoa nykymuodossaan pidetään varmana. Mikäli laki hyväksytään, saavat myös samaa sukupuolta olevat parit virallisen tunnustuksen parisuhteelleen. Käytännössä rekisteröidyille pareille kuuluu esimerkiksi perimisoikeus.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi Italian tilanteesta tehtyyn kanteluun liittyen heinäkuussa 2015, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla on oikeus valtion tarjoamaan suojaan. Enemmistö italialaisista tukee kyselyjen mukaan samaa sukupuolta olevien oikeutta parisuhteensa rekisteröimiseen, mutta oikeus sisäiseen adoptioon on herättänyt vastustusta.

Italia on vanhan Länsi-Euroopan suurista maista viimeinen, jossa samaa sukupuolta olevien parisuhteilla ei ole ollut valtion tunnustusta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lopputulosta ( www.gay.it ) kommentoitiin parisuhdelaiksi italialaisittain ja kevytavioliiton kevytversioksi, mutta onneksi nyt vihdoin päästiin edes tänne asti. Parisuhdelakia on vatvottu ties montako vuotta ja tätä senaattori Cirinnàn aloitetta siirreltiin valiokunnasta toiseen pari vuotta. Sateenkaariperheen lasten ja vanhempien oikeudet eivät ole vielä kunnossa, mutta demokraattipuolue on tuomassa lakiesityksen tilanteen parantamiseksi. Mitä siihen uskollisuuteen tulee, niin demokraattipuolueen senaattorit esittelivät lakialoitteen, jolla tasapuolisuuden nimissä poistettaisiin uskollisuuden vakuuttelu myös avioliittolaista.
Obama on näköjään pirauttanut Renzille ( www.gay.it )

Parisuhdealoitteen alullepanija Monica Cirinnà on jo useita vuosia ajanut eläinten ja ihmisten oikeuksia ensin Rooman kaupunginvaltuustossa ja nyt senaatissa. Cirinnà uhkasi jo välillä jättää paikkansa senaatissa, ellei parisuhdealoitetta hyväksyttäisi kokonaisuudessaan adoptio-oikeuksineen, mutta Renzi onnistui ylipuhumaan, joten parannuksia lakiin on odotettavissa.
  Havainnoija • 27.02.2016 00:37
Mun mielestä parempi näin, kuin lain hylkääminen.

Adoptio on hirveän vaikea asia monille konsuille, mutta asiaan saadaan korjaus muutamassa vuodessa.

Grazie Italia!
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 28.02.2016 22:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy