ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italia ei hyväksynyt ulkomailla solmittuja homoavioliittoja – joutuu maksamaan vahingonkorvausta

vaeltaja2006 • 15.12.2017 18:48 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Kuusi samaa sukupuolta olevaa paria saa saa vahingonkorvauksia, koska Italia ei suostunut hyväksymään heidän ulkomailla solmittuja avioliittojaan. Vuodesta 2016 alkaen Italia on hyväksynyt tällaiset avioliitot.

Strassbourgissa sijaitseva ihmisoikeustuomioistuin määräsi kullekin kärsineelle henkilölle 5 000 euron vahingonkorvauksen, yhteensä 60 000 euroa. Nämä henkilöt olivat valittaneet kohtelustaan ihmisoikeustuomioistuimelle vuonna 2012. Heidän avioliittonsa oli solmittu USAssa, Kanadassa
ja Hollannissa.

Ihmisoikeustuomioistuimen mukaan parit olivat useita vuosia eläneet ”oikeudellisessa tyhjiössä”. Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan heillä tulee olla oikeus yksityis- ja perhe-elämänsä kunnioittamiseen.

Oikeuden seitsemästä tuomarista puolalainen ja tsekkiläinen tuomari äänestivät päätöstä vastaan.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on Euroopan neuvoston perustama oikeusistuin (ei EU:n). Euroopan neuvostoon kuuluu 47 eurooppalaista valtiota.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy