ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Intiassa kamppailu homosuhteiden laillisuudesta jatkuu

Sami Mollgren • 26.02.2012 09:40 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Intian sisäministeriö vaatii maan korkeinta oikeutta kumoamaan runsas kaksi vuotta sitten Delhtin korkeimmassa oikeudessa tehdyn päätöksen sallia homosuhteet.

Kesällä 2009 Delhin ylempi oikeus julisti, että kahden aikuisen ihmisen välillä vapaaehtoisuuteen pohjautuvat homoseksuaaliset teot kieltävä laki on perustuslain vastainen ja siten mitätön. Päätös kumosi Intian rikoslaista Englannin siirtomaavallan ajalta pykälän 377, joka määritteli homoseksuaaliset teot kielletyiksi.

Nyt sisäministeröiö haluaa haluaa, että korkein oikeus mitätöi päätöksen. Ministeriöä edustava varaoikeuskansleri P.P Malhotran sanoi oikeudelle, että homoseksi on erittäin moraalitonta ja vastoin yhteiskuntajärjestystä. Hän lisäsi, että se on myös luonnon vastaista ja se levittää HIViä.

Ministeriö haluaa Malhotran mukaan pitää homosuhteet kiellettynä, koska se haluaa suojella lapsia hyväksikäytöltä ja koska Intian yhteiskunta on tutkimuksen mukaan laajasti homovastainen. Hänen mukaan lait eivät voi olla erillään yhteiskunnasta ja
moraalikäsityksistä.

Monet Intian poliittiset vaikuttajat ovat esittäneet kielteisiä käsityksiään homoseksuaalisuudesta. Viime kesänä Intian terveysministeri Ghulam Nabi Azad aiheutti kohahduksia HIV/AIDS-konferenssin yhteydessä pitämässään puheenvuorossa. Siellä hän arvioi, että homoseksuaalisuus on "ulkomaalaisten Intiaan tuoma luonnoton sairaus", joskin hän myöhemmin yritti paikkailla sanomisiaan.

Vuosi sitten Intian armeija vetosi korkeimpaan oikeuteen, jotta oikeus peruisi homosuhteet dekriminalisoivan päätöksensä. Tuolloin oikeus hylkäsi vetoomuksen. Myös monet uskonnolliset yhteisöt ovat vastustaneet homosuhteiden dekriminalisoimista.

Intiassa on eri arvioiden mukaan noin 100 miljoonaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvaa henkilöä. Tästä huolimatta aihe on vielä melko vahva tabu.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy