ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Intian New Delhissä järjestettiin pride-kulkue, jossa kritisoitiin homosuhteet kriminalisoivaa lakia

Sami Mollgren • 13.11.2017 13:23 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Prideen osallistujia New Delhissä sunnuntaina 12.11.2017 (kuva: Sajjad Hussain / AFP / Lehtikuva)
Intian pääkaupungissa New Delhissä järjestettiin sunnuntaina 12. marraskuuta järjestyksessään kymmenes Queer Pride -kulkue. Tapahtumaan osallistui satoja aktivisteja.

Intiassa homoseksuaaliset suhteet ovat laittomia, ja kulkue viestitti toivetta homosuhteiden laillistamisesta. Britannian siirtomaa-ajalta periytyvän lain mukaan miesten välisestä seksistä voidaan tuomita jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Newdelhiläinen tuomioistuin päätti vuonna 2009, että homosuhteet kieltävä laki on perustuslain vastainen. Neljä vuotta myöhemmin maan korkein oikeus päätti, että asian ratkaiseminen kuuluu parlamentille, ei oikeuslaitokselle, mutta vuonna 2016 oikeus kertoi ottavansa päätöksensä uudelleen tarkasteluun.

Erityisesti suuremmissa kaupungeissa homoseksuaalisuuteen on alettu suhtautua sallivammin, ja aihepiiriä on alettu käsitellä viihdeteollisuudessakin. Suurin osa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista kuitenkin kätkee suuntautuneisuutensa häpeän leiman vuoksi. Nykyistä homosuhteet kieltävää lainsäädäntöä saatetaan käyttää käyttää kiristämistarkoituksessa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy